avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere pentru mopede
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere pentru mopede

Buna ziua,
ma aflu in situatia de a avea permisul de conducere (B) retinut (dosar penal), povestea dureaza deja de 1 an de zile si sunt sanse sa raman pieton ani buni de-acum incolo.
As dori sa-mi achizitionez un moped (scuter,masinuta) nou, ceea ce reprezinta o investitie destul de mare. In perioada aceasta se aud diverse "zvonuri" cum ca mopedele se vor clasifica in curand ca si autovehicule, astfel aparand obligativitatea unui permis de conducere ptr ele.
Doresc sa stiu daca din punct de vedere juridic este legal, in situatia mea, de a mi se interzice "peste noapte" sa conduc un moped pe care eventual am cheltuit o gramada de bani.
Deasemenea, avand B-ul retinut, se poate sa dau examen la scoala de soferi pentru categoria A de exemplu ? Pe dovada eliberata de politie scrie expres ca imi este interzis sa conduc autovehicule, ceea ce ma duce cu gandul la absolut toate categoriile incadrate ca atare.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:31, 22 Noiembrie 2011
in functie de condamnarea pe care o veti primi difera treaba.......ati putea avea interdictie de a conduce vehicule pe teritoriul romaniei o perioada de timp....asa ca asteptati sentinta si pe urma cumpareti moped
Sub 49cm3 nu este necesar permis de conducere.
Sentinta este cea care va vaspune daca sa cumparati sau nu moped dar mai nou este in discutie ca si pt mopede sa se obtina un tip de permis care sa ateste ca posesorul lui a absolvit un curs de legislatie rutiera precum si minime abilitati in conducerea mopedului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot conduce un scuter dacã am cursuri de legislaþie fãcute în anul 2012? udau_1966 udau_1966 avand cursuri de legislatie facute in anul 2012,pot conduce pe drumurile publice din romania ,un scuter de 49cmc? mentionez ca detin permis de conducere ,care ... (vezi toată discuția)
Moped 49cm mihay_mgp mihay_mgp am cumparat un scuter de 49cm si nu il pot inscrie la primarie sa-mi dea numar pentru ca nu am toate actele al el am numai contractul de vinzare cumparare din ... (vezi toată discuția)
Permis andreicoste andreicoste Daca am permis categ b pot conduce mopede sau tractor, dupa legea care intra in vigoare in ian 2013 (vezi toată discuția)