avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate IF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate IF

Buna ziua,am si eu 2 intrebari:

1)Cum completez o factura daca sunt IF neplatitor de TVA?
2)La cat timp se face contabilitatea unei IF(bilant,balantaetc)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:11, 7 Octombrie 2008
Trebuie sa achizitionati facturi fara TVA daca sunteti neplatitor. Deci nu aveti ce completa.
La IF nu se face bilant, intreprinderea individuala si intreprinderea familiala pot tine contabilitate in partida simpla, fiind o procedura mai facila. În întreprinderea familială nu există angajaţi, ea este constituită din doi sau mai mulţi membri ai unei familii, pană la gradul IV de rudenie. Persoanele din întreprinderea familială, pot cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane care colaborează pentru efectuarea unei activităţi economice.

Revenind la intrebarea dumneavoastra contabilitatea asigura inregistrarea cronologica si sistematica a operatiunilor patrimoniale in mod unilateral, numai in debitul sau creditul unor conturi, fara utilizarea unui cont corespondent
Dintre toate documentele justificative, Registrul-jurnal de incasari si plati (cod 14-1-1/b) si Registrul-inventar (cod 14-1-2/a) au regim de inregistrare la organele fiscale. Acestea se numeroteaza, se snuruiesc si se parafeaza inainte de depunerea lor la organele fiscale pentru inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala anca0909 anca0909 Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu domeniu de activitate comert online(lenjerii de pat).Intrebarea mea este daca pentru acest tip ... (vezi toată discuția)
Despre registru inventar Daniela04 Daniela04 Registrul inventar pentru o intreprindere individuala este acelasi cu cel de la o societate comerciala sau exista un cod anume pentru acesta? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Maganu Geta Maganu Geta Cum se completeaza? Ce trebuie scris? Ce operatiuni trebuie trecute aici? Trebuie trecuta si factura si val. nirului sau doar val. facturii si ... (vezi toată discuția)