avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Despre registru inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Despre registru inventar

Registrul inventar pentru o intreprindere individuala este acelasi cu cel de la o societate comerciala sau exista un cod anume pentru acesta?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vasile Popa , Consultant fiscal 11:28, 25 August 2011

ORDIN nr. 1.040 din 8 iulie 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
20. Registrul-jurnal de incasari si plati (cod 14-1-1/b) si Registrul-inventar (cod 14-1-2/a) au regim de inregistrare la organele fiscale. Acestea se numeroteaza, se snuruiesc si se parafeaza inainte de depunerea lor la organele fiscale pentru inregistrare.
Modelele si normele de intocmire si de utilizare ale Registrului-jurnal de incasari si plati si ale Registrului-inventar sunt prezentate la cap. IV


ORDIN nr. 2.861 din 9 octombrie 2009
pentru aprobarea Normelor privind organizarea ?i efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor ?i capitalurilor proprii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati Maganu Geta Maganu Geta Cum se completeaza? Ce trebuie scris? Ce operatiuni trebuie trecute aici? Trebuie trecuta si factura si val. nirului sau doar val. facturii si ... (vezi toată discuția)
Despre registru inventar Daniela04 Daniela04 Va rog sa-mi spuneti si mie daca exista Registru Inventar cu codul 14-1-2/a pe care il cere legislatia la o intreprindere individuala. In orasul nostru nu se ... (vezi toată discuția)
Programe contabilitate pfa Ruben Ruben Observ existenta multor programe de contabilitate pentru PFA, dar nu inteleg suportul legislativ pentru functionarea acestora. Poate din punct de vedere legal ... (vezi toată discuția)