avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PROIECTUL NOULUI COD PENAL ADUCE PEDEPSE PENTRU AVOCAT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PROIECTUL NOULUI COD PENAL ADUCE PEDEPSE PENTRU AVOCAT

Art. 275 Asistenţa şi reprezentarea neloială
(1) Fapta avocatului sau a reprezentantului unei persoane care, prin acţiunile sau inacţiunile sale, în cadrul unei proceduri judiciare, vatămă interesele clientului sau ale persoanei reprezentate, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită în înţelegere cu o persoană cu interese contrare în aceeaşi cauză, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Când faptele prevăzute în alin. (1) şi (2) au fost săvârşite într-o cauză penală, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani sau amenda şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Asadar daca partea asistata sau reprezentata pierde procesul,acesta poate considera ca avocatul nu a intreprins toate diligentele pentru ai castiga procesu si i-au fost vatamate interesele.Sa vedeti cati avocati se vor trezi cu
plangeri penale,pe nedrept.E firesc daca pierzi sa iti fie vatamate interesele,cand tu vrei sa castigi.Vor curge reclamatiile precum apa pe Dunare.
Cel mai recent răspuns: natyca , utilizator 17:21, 13 Martie 2009
Da. Nu ca nu s-au trezit si pana acum destui avocati cu plangeri penale de la partile adverse din proces.
Oricum mi se pare o prostie articolul in cauza.
Am vazut destui justiabili care aveau impresia ca avocatul lor e inteles cu adversarii, numai din simplul motiv ca a salutat si a vorbit cu avocatul adversarilor. :stunned:
Da, este cam aiurea situatia care se poate crea.
Va fi foarte aiurea pt ca daca procurorii nu agreaza un avocat poate sa ii faca mizerii in acest caz.
Avocatii cooperanti cu organele vor fi favorizati.
Interesant este faptul ca tocmai avocatii cooperanti cu organele de urmarire penala ar vatama interesele clientului.
De pilda, ii spune ca daca recunoaste fapta este mai bine decat daca nu recunoaste si i se spune ca va fi pus liber.Daca este nevinovat cum va putea dovedi invinuitul ca a fost indemnat sa recunoasca o infractiune.
Efectele care s-ar putea crea ar fi dintre cele mai ciudate cu putiinta.
In plus, exista riscul iminent de a fi adusa atingere independentei exercitarii profesiei de avocat.
Nu cred sa treaca de parlament aceasta initiativa absurda prin efectele ce le poate genera.

avocat Lascoschi Claudiu
Este un simplu proiect, au fost mai multe variante, insa aberatia propunerii reglementari trebuie eliminata pentru ca va produce grave disfunctionalitati in activitatea profesionala a avocatilor.
sunt foarte multi justitiabili impertinenti care din prostiile lor cand vor pierde procesele dau vina pe avocati.
sa nu uitam ca acel contract dintre avocat si client este de diligenta nu este de asigurare a reusitei.
prin semnarea acelui contract, avocatul se obliga sa depuna toate diligentele in favoarea clientului sau dar nimeni nu poate garanta daca va reusi sau nu.
nu-i nimik si noi avocatii avem multi asi in maneca impotriva clientilor care "sar calul"
avocatanghelus a scris:

Este un simplu proiect, au fost mai multe variante, insa aberatia propunerii reglementari trebuie eliminata pentru ca va produce grave disfunctionalitati in activitatea profesionala a avocatilor.

Din pacate ar trebui sa fim atenti la acest proiect de act normativ pt ca in general noi avocatii avem parte de legi nu tocmai fericite.
Imi exprim speranta ca organele de conducere ale profesiei vor reusi sa dovedeasca forurilor competente cat de aberanta este aceasta propunere legislativa, mai ales prin efectele pe care le poate crea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Contrarietate de interese in proces penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti, un avocat poate apara si partea vatamata si invinuitul in cursul fazei de urmarire penala? Avem ca speta un caz de pruncucidere in care ambii ... (vezi toată discuția)
Avocat ales pitic1991 pitic1991 Poate un avocat sa reprezinte in acelasi timp, intr-un dosar penal, in timpul urmaririi penale sa fie aparator ales al martorilor si sa-i insoteasca la ... (vezi toată discuția)
Avocat asista atat martor cat si invinuit Blasim Blasim Am auzit o mica speta si m-am gandit sa o discut aici, pentru ca sincer eu personal nu am gasit un raspuns.. Deci, un avocat reprezinta pe martorul L. Dar ... (vezi toată discuția)