Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat/opinie.
Speta:
Lucrez in vanzari pe un contract de munca pe perioada nedeterminata.
Rezultate bune. Vechime: peste 3 ani.
Ma voi muta cu serviciul in alt oras. Am cerut relocare. Nu a fost posibil dar s-a agreat, intre manageri, urmatoarea solutie (pe care am acceptat-o, pe mail):
1. s-a propus un contract pe perioada determinata de 1 an (01.01.2012 - 31.12.2012)
2. va trebui ca din profitul obtinut din contractele semnate in 2012 sa-mi acopar doar salariul
3. in cazul in care conditia de la punctul 2 se realizeaza, contractul se va transforma in contract pe perioada nedeterminata. incaz contrar, contractul va expira la 31.12.2012
In speta, este vorba de acelasi post, aceeasi fisa de post.
Intre timp, legalul companiei analizeaza modul in care aceasta propunere se poate materializa din punct de vedere legal.
Care este parerea dvs.?
Voi fi bucuros sa revin cu mai multe detalii, daca mi le ve-ti cere.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Chiar daca lucrez in vanzari, de profesie sunt jurist. Partea de teorie a dretului o stapanesc foarte bine. Ce-i drept, am absolvit in 2003.
Am dorit un raspuns de la un practician al dreptului la speta de mai sus, iar raspunsul primit nu cred ca a avut in vedere speta in intregul ei.
......
Ce consider eu important la aceasta speta:
- va exista o clauza in viitorul CM pe perioada determinata prin care se va stipula ca eu va trebui sa produc valoare adaugata (prin marginea contractelor incheiate) care sa-mi acopere salariul iar daca acest lucru se va intampla contractul se va (si aici e esentialul) transforma intr-un contract pe perioada nedeterminata
- va exista in CM pe perioada determinata
Acum intrebarea mea este CUM se va realiza acest lucru din punct de vedere legal.
Sa inteleg ca:
1. CM in vigoare va inceta fie prin demisie fie prin intelegerea partilor
2. Se va semna un nou contract pe perioada determinata
3. In cazul relizarii conditiei de profit se va semna un nou contract pe perioada nedeterminata cu incepere de la 01.01.2013
Sunteti de acord cu cele de mai sus?