avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cu intabularea - Prima casa 4
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cu intabularea - Prima casa 4

Buna ziua.
In mare, problema care este, am depus actele pentru un credit, prin programul prima casa 4, la Raiffeisen, actele au fost acceptate, s-a semnat contractul de V-C, si urmeaza sa prezint intabularea, pentru ca vanzatorul sa-si primeasca banii.

Pentru intabulare, cerere a fost facuta de catre notariat, in baza conditiilor legii pentru programul prima casa 4, si banca NU ACCEPTA, NEVRAND SA PLATEASCA VANZATORULUI BANII STABILITI IN CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE, PE DIVERSE MOTIVE (interpretari de continut), asa cum ziceam, s-a completat in intabulare conditiile stabilite de LEGE, prin care banca a fost de acord intrand in acest program.

Ce pot face in cazul de fata, de 2 ori, intabulara a fost respinsa, si nici cei de la notariat, nici cei de la intabulare nu mai au ce sa faca?
Astept sfatul vostru, mai ales ca este o situatie detul de tensionata! Mai ales, ca actele le-am facut printr-o agentie, care a vandut in acele blocuri mai multe apartamente prin programul prima casa, si nu au avut probleme cum am eu acum.

Multumesc mult.
Astept cu interes raspunsul vostru.
Cel mai recent răspuns: fabbydesign , utilizator 14:16, 23 Noiembrie 2011
din ce motiv "nu accepta" banca? ce nu accepta banca?
asa cum ziceam, din cauza ca nu este exact scris in intabulare cum au vrut ei.
initial, cei de la notariat, au trecut in intabulare cum e in lege (si asa cum au facut si la celelalte 2 blocuri care s-au vandut tot prin ei, si tot prin prima casa), numai ca banca refuza ca nu este exact cum vor ei.

am facut a 2-a oara cerere de modificare a intabularii, si de fapt s-a adus o anexa la cea veche, cu modificarile exacte cerute de banca. NICI ASA NU E BINE! CA NU TREBUIAU ADUSE ANEXE, CI TOATA MODIFICATA! SI PE 26 NOIEMBRIE SE FACE O LUNA DE LA SEMNAREA CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE! E BATAIE DE JOC MAXIMA!!!
CE POT FACE IN CAZUL ASTA?
Multumesc.
Eu recunosc faptul ca in continuare nu inteleg ce anume nu accepta banca, dar, cel putin teoretic, pentru a fi in regula, lucrurile ar trebui sa stea cam asa:
1) s-a depus la OCPI o cerere de inscriere a dreptului de proprietate insotita de un exemplar din contractul de vanzare-cumparare; in baza acestei cereri OCPI emite o incheiere in baza careia se va inscrie in cartea funciara dreptul de proprietate in favoarea dvs., iar vechiul proprietar (vanzatorul) este radiat din CF. Pana aici, numic deosebit.
2) s-a depus si cererea de inscriere a dreptului de ipoteca legala insotita de un exemplar din contractul de garantare (cel care nu se autentifica, unde apar ca parti FNGCIMM IFN SA, banca in cauza si dvs.); in baza acestei cereri se inscrie in partea a III-a a cartii funciare dreptul de ipoteca legala in favoarea Statului Roman reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si a bancii respective, proportional cu procentul de garantare, iar in partea a II-a se inscriu interdictia de instrainare a imobilului pentru o perioada de 5 ani de la data dobandirii si interdictia de grevare cu sarcini pe intreaga durata a finantarii, evident, tot in favoarea celor de mai sus.
Este adevarat ca mai sunt banci care emit pretentii cu privire la mentionarea in incheierea de carte funciara a cuantumului dobanzilor si alte, alte "mofturi", dar nu este un capat de tara, toate se rezolva.
In concluzie, unde este problema bancii?
multumesc de raspuns, ati fost foarte clara, la ce vroiam eu sa zic :)
problema este aici, la final, la ce ati spus dvs.:

"Este adevarat ca mai sunt banci care emit pretentii cu privire la mentionarea in incheierea de carte funciara a cuantumului dobanzilor si alte, alte "mofturi", dar nu este un capat de tara, toate se rezolva. "

Aceste mofturi intarzie, asa cum v-am zis de 1 luna de zile aproape, si vanzatorul nu si-a primit banii. Si mereu pot aparea astfel de "comentarii" la intabulare si nu mai finalizam niciodata! Atata timp cat s-au respectat conditiile fondului de garantare, nu inteleg de ce atatea bete in roate din partea lor!
cred ca faceti confuzie intre intabularea dreptulu de proprietate si inscrierea unei ipoteci .
contractul de ipoteca nu este acceptat de banca nu intabularea dreptului de proproietate .
cititi si mesajul privat pe care vi l-am trimis .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Gabriel Trifu, Avocat

Alte discuții în legătură

Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzare garsoniera, cumparatorul ia credit Cm1234 Cm1234 Buna ziua, Am o garsoniera pe care doresc sa o vand. Am gasit cumparatorii si am aflat ulterior ca 15% din suma este din fonduri proprii iar ptr 85% vor lua ... (vezi toată discuția)