avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cu intabularea - Prima casa 4
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cu intabularea - Prima casa 4

Buna ziua.
In mare, problema care este, am depus actele pentru un credit, prin programul prima casa 4, la Raiffeisen, actele au fost acceptate, s-a semnat contractul de V-C, si urmeaza sa prezint intabularea, pentru ca vanzatorul sa-si primeasca banii.

Pentru intabulare, cerere a fost facuta de catre notariat, in baza conditiilor legii pentru programul prima casa 4, si banca NU ACCEPTA, NEVRAND SA PLATEASCA VANZATORULUI BANII STABILITI IN CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE, PE DIVERSE MOTIVE (interpretari de continut), asa cum ziceam, s-a completat in intabulare conditiile stabilite de LEGE, prin care banca a fost de acord intrand in acest program.

Ce pot face in cazul de fata, de 2 ori, intabulara a fost respinsa, si nici cei de la notariat, nici cei de la intabulare nu mai au ce sa faca?
Astept sfatul vostru, mai ales ca este o situatie detul de tensionata! Mai ales, ca actele le-am facut printr-o agentie, care a vandut in acele blocuri mai multe apartamente prin programul prima casa, si nu au avut probleme cum am eu acum.

Multumesc mult.
Astept cu interes raspunsul vostru.
Cel mai recent răspuns: fabbydesign , utilizator 14:16, 23 Noiembrie 2011
nu exista contract de ipoteca in cadrul programului prima casa, garantarea se face de FNG in baza unui acord tripartit incheiat sub semnatura "privata"
mai mult decat sigur s-a facut intabularea in schimb un jurist de la banca cunoaste legea mai bine decat legiuitorul probabil si nu deblocheaza fondurile din motive cunoscute de el, se intampla foarte foaaaarte rar ca Fondul de Garantare sa aprobe dosarul si totusi sa existe vreun motiv ca banca sa nu elibereze banii.
in principiu, dupa incheierea de intabulare trebuie sa iasa un extras de informare care sa ateste dreptul de proprietate iar in partea de sarcini trebuie notata o ipoteca legala 50% in favoarea fondului 50% in favoarea bancii plus o serie de interdictii pe 5 ani de zile.
incercati sa aflati de la banca CONCRET ce nu apare corect in intabulare sau ce alt motiv exista de nu s-a deblocat creditul.
da, fondul de garantare a aprobat, iar banca gaseste motive.
asa cum am zis, problema e de "nuante de formulare" in intabulare..e complicat sa dau copy paste la text, dar aici e problema. ce ma mira, este ca asa cum ziceam, notariatul, cu aceleasi formulari, nu a avut probleme pentru alte banci, Doar RAIFFEISENUL creeaza astfel de probleme.

Nu mai zic, atunci cand am cautat apartamente, si eram intrebat de agentii imobiliari cu ce banca lucrez, ma compatimeau, ca lucrez cu o astfel de banca.

Mentionez ca un prieten a lucrat cu BCR, si a inceput la o luna dupoa ce am inceput eu, si deja banca i=a livrat banii dezvoltatorului...si eu inca astept! DE APROAPE 1 LUNA!!!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
fabbydesign, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzare garsoniera, cumparatorul ia credit Cm1234 Cm1234 Buna ziua, Am o garsoniera pe care doresc sa o vand. Am gasit cumparatorii si am aflat ulterior ca 15% din suma este din fonduri proprii iar ptr 85% vor lua ... (vezi toată discuția)