avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata fara penalizare - domiciliul in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata fara penalizare - domiciliul in Copsa Mica

reducerea varstei de pensie cu 2 ani pentru locuitorii zonei copsa mica
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:17, 22 Noiembrie 2011

H.G. 257/2011

Art. 54. — (1) Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 65 alin. (5) din lege pot solicita pensia anticipata partiala, fara penalizare, cu cel mult 2 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare prevazute in anexa nr. 5 sau, dupa caz, in anexa nr. 6 la lege.

Legea 263/2010

Art. 65
(4) Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta

5) Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna, pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin. (4).

Mai multe amunte aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca am locuit flotant în zona copsa mica, cu acte ... cernatlarisa cernatlarisa Buna Ziua! Daca am locuit flotant în zona Copsa Mica, cu acte doveditoare, pot iesi anticipat la pensie cu art 65 (5)... in lege nu specifica decat daca ai ... (vezi toată discuția)
Zona medias - copsa mica beneficiaza de spor pentru conditii speciale de munca? emilina emilina Buna ziua, Am trait si am muncit in Medias si Copsa Mica la firme de constructii pana in 1996. Am in acrtea de munca specifiti anii lucrati in grupa a ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare aloaurica aloaurica barbat pensionar in gradul 2.locuieste in zona miniera.In aceasta situatie la 63 de ani ,beneficiaza de reducerea de 2 ani ca locuitor din zona miniera.Munca ... (vezi toată discuția)