avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna Ziua! Daca am locuit flotant în zona Copsa Mica, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna Ziua! Daca am locuit flotant în zona Copsa Mica, cu acte ...

Buna Ziua! Daca am locuit flotant în zona Copsa Mica, cu acte doveditoare, pot iesi anticipat la pensie cu art 65 (5)... in lege nu specifica decat daca ai locuit...
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:03, 29 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va referiti la aceste prevederi ale art.65
-(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copşa Mică şi Zlatna, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).
(6) Prevederile alin. (5) se aplică până la data de 31 decembrie 2030.
In mod normal daca idepliniti conditiile de la al.(6), iesiti la pensie pana in 31.12.2030 si depuneti documente care sa sustina ca ati locuit flotant 30 de ani din perioada cat ati fost activ, ar trebui sa beneficiati de reducerea varstei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona medias - copsa mica beneficiaza de spor pentru conditii speciale de munca? emilina emilina Buna ziua, Am trait si am muncit in Medias si Copsa Mica la firme de constructii pana in 1996. Am in acrtea de munca specifiti anii lucrati in grupa a ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare - domiciliul in copsa mica lenutamarginean lenutamarginean reducerea varstei de pensie cu 2 ani pentru locuitorii zonei copsa mica (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare aloaurica aloaurica barbat pensionar in gradul 2.locuieste in zona miniera.In aceasta situatie la 63 de ani ,beneficiaza de reducerea de 2 ani ca locuitor din zona miniera.Munca ... (vezi toată discuția)