avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua- Noua lege a pensiilor spune ca La acordarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua- Noua lege a pensiilor spune ca La acordarea pensiei ...

Buna ziua-
Noua lege a pensiilor spune ca La acordarea pensiei anticipate, reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de actuala lege sau de alte acte normative.
Totusi as vrea sa stiu daca pot beneficia de reducerea varstei standard cu 2 ani si implicit sa ma pot pensiona anticipat mai devreme cu doi ani.
(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copşa Mică şi Zlatna, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).
(6) Prevederile alin. (5) se aplică până la data de 31 decembrie 2030.
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 14:16, 25 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prevederea legală la care faceți referire nu lasă loc pentru alte interpretări - nicio altă reducere reglementată de actuala lege sau de alte acte normative.
Cât despre articolul cu poluarea remanentă a fost abrogat alături de celelalte prevederi ale legii 263/2010.
Art. 168 (Legea 360/2023)
*) N.n. - ATENŢIE! Potrivit art. 167 din Lege, art. 168 alin. (2) intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.
(1)La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:
a)Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona medias - copsa mica beneficiaza de spor pentru conditii speciale de munca? emilina emilina Buna ziua, Am trait si am muncit in Medias si Copsa Mica la firme de constructii pana in 1996. Am in acrtea de munca specifiti anii lucrati in grupa a ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare - domiciliul in copsa mica lenutamarginean lenutamarginean reducerea varstei de pensie cu 2 ani pentru locuitorii zonei copsa mica (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am locuit flotant în zona copsa mica, cu acte ... cernatlarisa cernatlarisa Buna Ziua! Daca am locuit flotant în zona Copsa Mica, cu acte doveditoare, pot iesi anticipat la pensie cu art 65 (5)... in lege nu specifica decat daca ai ... (vezi toată discuția)