avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licenta distributie presa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licenta distributie presa

Buna ziua

Aveti, va rog, idee care este procedura de obtinere a licentei de distributie de reviste, ziare la chiosc?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:58, 3 Octombrie 2008
Nu pretind ca va scriu adevarul! Amintind de "ziare la chiosc" inteleg ca vreti sa le vindeti. Daca e asa, aveti nevoie de CAEN 4762 - comert cu amanultul al ziarelor (...) (vedeti codul 476...). Ar trebui sa incheiati contracte de distributie cu o agentie de difuzare sau cu editorul insusi (daca ii convine c-da mica pe care o veti face), stabilind in contract comisionul, limita de retur - care se practica in RO deoarece fiecare ziar tiparit si nevandut inseamna pierdere pt editor (de aceea nu mai gasim unele publicatii dupa ora pranzului!).

Daca doriti sa infiintati o agentie de difuzare...! Nu prea stiu ce sa va spun. In acest domeniu e o nebunie (= cocurenta acerba) si unii editori si-au dezvoltat in paralel retele de puncte de vanzare. Nu s-a "gasit" o regula in stab pretului de distributie; comisioanele difera mult - sunt intre 20% - 30% din pretul unui ziar vandut, iar editorul nu prea are control asupra cifrelor de vanzare.

V-am scris ceea ce am auzit de pe la altii... Scuze, daca nu va sunt de ajutor informatiile, dar mai asteptati alte opinii. E improbabil ca nu va interveni si altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir la aviz sau nir la factura? invatacel invatacel Buna ziua, Am si eu o intrebare. este vorba despre un magazin alimentar care mai nou vinde si ziare. Ziarele ii vin zilnic pe baza de aviz, a doua zi se fac ... (vezi toată discuția)
Monografie chiosc ziare claudiaP claudiaP Buna seara, Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa efectuez evidenta contabila la un chiosc de ziare.Am urmatoarele miscari: 1.zilnic se primeste aviz cu ... (vezi toată discuția)
Sfaturi deschidere firma AngelaSimina AngelaSimina Buna ziua, Vreau sa imi deschid o firma si am nevoie de un pic de ajutor. Vreau sa vand produse alimentare in automate (produsele nu sunt facute de mine, ... (vezi toată discuția)