Nu pretind ca va scriu adevarul! Amintind de "ziare la chiosc" inteleg ca vreti sa le vindeti. Daca e asa, aveti nevoie de CAEN 4762 - comert cu amanultul al ziarelor (...) (vedeti codul 476...). Ar trebui sa incheiati contracte de distributie cu o agentie de difuzare sau cu editorul insusi (daca ii convine c-da mica pe care o veti face), stabilind in contract comisionul, limita de retur - care se practica in RO deoarece fiecare ziar tiparit si nevandut inseamna pierdere pt editor (de aceea nu mai gasim unele publicatii dupa ora pranzului!).
Daca doriti sa infiintati o agentie de difuzare...! Nu prea stiu ce sa va spun. In acest domeniu e o nebunie (= cocurenta acerba) si unii editori si-au dezvoltat in paralel retele de puncte de vanzare. Nu s-a "gasit" o regula in stab pretului de distributie; comisioanele difera mult - sunt intre 20% - 30% din pretul unui ziar vandut, iar editorul nu prea are control asupra cifrelor de vanzare.
V-am scris ceea ce am auzit de pe la altii... Scuze, daca nu va sunt de ajutor informatiile, dar mai asteptati alte opinii. E improbabil ca nu va interveni si altcineva.