avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nir la aviz sau nir la factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nir la aviz sau nir la factura?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. este vorba despre un magazin alimentar care mai nou vinde si ziare. Ziarele ii vin zilnic pe baza de aviz, a doua zi se fac retururi ptr ziarele nevandute si la sfarsit de saptamana firma de ziare emite o singura factura magazinului alimentar. intrebarea mea este: cand si pt ce fac nir? fac nir pt fiecare aviz sau fac nir pt factura care imi vine la sf saptamanii?

Multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 23:00, 15 Iulie 2011
Faceti NIR zilnic pe avize ca sa aveti ziarele pe stoc cand le vindeti. La sfirsitul saptamanii puteti sa puneti langa factura avizele si receptiile din cursul saptamanii.
Inregistrarile contabile vor fi:
Cand vine avizul:
371 = 408
Cand vine factura:
% = 401
408
4426
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Cs B, Contabil
Oare avizul nu are pretul de vanzare impus (inclusiv ad.com)?care este pretul de achizitie,acesta venind ulterior pe factura?
violetanuky a scris:

.....care este pretul de achizitie,acesta venind ulterior pe factura?

Daca se livreaza produse pe baza de aviz, trebuie sa existe si un contract. In contract trebuie mentionat pretul produselor livrate.
Pe aviz, de obicei, nu se trece valoarea produselor ci numai denumirea si cantitatea livrata.

Oare avizul nu are pretul de vanzare impus (inclusiv ad.com)?

Nu va suparati, dar nu inteleg intrebarea ...
multumesc frumos!
In contract nu sunt trecute preturile de achizitie.
Avizele au sute de pozitii,sunt zilnice,au doar preturile de vanzare impuse
Seara se face returul cu alte zeci de pozitii,doar cu pret de vanzare
La sfarsit de saptaman (daca se respecta asta-si nu prea) vine factura cu pretul de achizitie al ziarelor si revistelor.
Mi se pare practic imposibil sa faci NIR la avize, iar apoi sa imperechezi avizele cu facturile.Nu-ti ajunge ziua sa faci aceste NIR-uri, dar sa ma stai si la vanzare. Incasarile nu se fac prin casa de marcat
Poate C-barta tine contabilitatea la o astfel de activitate si vine cu noi amanunte.
E interesant subiectul sa-l dezbatem concret ,nu doar la modul general. Cu stima,Violeta

Alte discuții în legătură

Contabilitate chiosc vanzare ziare si reviste violetanuky violetanuky Buna ziua, am mai multe nelamuriri vis-a-vis de acest subiect: 1.zilnic se primeste aviz cu ziare-pret inclusiv discountul negociat cu fz si tot zilnic se ... (vezi toată discuția)
Monografie chiosc ziare claudiaP claudiaP Buna seara, Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa efectuez evidenta contabila la un chiosc de ziare.Am urmatoarele miscari: 1.zilnic se primeste aviz cu ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)