avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nir la aviz sau nir la factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nir la aviz sau nir la factura?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. este vorba despre un magazin alimentar care mai nou vinde si ziare. Ziarele ii vin zilnic pe baza de aviz, a doua zi se fac retururi ptr ziarele nevandute si la sfarsit de saptamana firma de ziare emite o singura factura magazinului alimentar. intrebarea mea este: cand si pt ce fac nir? fac nir pt fiecare aviz sau fac nir pt factura care imi vine la sf saptamanii?

Multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 23:00, 15 Iulie 2011
D-na Violeta,
Ca sa pot sa va dau un raspuns as avea cateva intrebari:
1. Ce fel de contract aveti, de vanzare-cumparare, de comision sau altceva?
2. Vi se acorda un discount pe baza exemplarelor vandute, sau este un pret de achizite fix?
3. De ce nu se da bon fiscal la vanzarea ziarelor?

1.Este un contract intre cele doua parti (ex.SC.Adevarul si eu.SC...) in care este stipulat ,ca.pt anumite.ziare si reviste este -22%, iar pt.altele- 26%
2.Am zis ca este pret de vanzare impus de catre SC Adevarul-acest pret este trecut pe aviz
3.Aceasta activitate intra la exceptii.
Este putin mai ciudat,dar daca imi dati o adresa de mail,pentru exemplificare va pot scana o pg de aviz, una de factura.
1. Daca se stipuleaza in contract discountul primit pt fiecare ziar in parte puteti sa calculati pretul de achizitie din pretul de vanzare trecut pe aviz.
3. In legatura cu neemiterea bonului fiscal as mai avea o intrebare: dvs lucrati la un magazin care printre altele vinde si ziare sau sunteti "chiosc de ziare"?
Deschizatorul acestui topic lucreaza la o alimentara care vinde si ziare si in acest caz, dupa parerea mea, nu mai este exceptat de emiterea bonului fiscal avand in vedere ca celelalte produse se vand cu bon fiscal. Eu cumpar ziare de la un magazin gen autoservire si mi se trece pe bonul fiscal.
Adresa mea de e-mail o gasiti daca va uitati pe profilul meu www.avocatnet.ro/c_barta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate chiosc vanzare ziare si reviste violetanuky violetanuky Buna ziua, am mai multe nelamuriri vis-a-vis de acest subiect: 1.zilnic se primeste aviz cu ziare-pret inclusiv discountul negociat cu fz si tot zilnic se ... (vezi toată discuția)
Monografie chiosc ziare claudiaP claudiaP Buna seara, Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa efectuez evidenta contabila la un chiosc de ziare.Am urmatoarele miscari: 1.zilnic se primeste aviz cu ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)