avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate chiosc vanzare ziare si reviste
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate chiosc vanzare ziare si reviste

Buna ziua, am mai multe nelamuriri vis-a-vis de acest subiect:
1.zilnic se primeste aviz cu ziare-pret inclusiv discountul negociat cu fz si tot zilnic se face un retur
2.saptamanal se primeste cate o factura de achizitii ziare si reviste cu pret achizitie mai putin discount (nr.pozitii cca.200 )si o factura de retur
3.zilnic se primeste un raport de vanzare de la furnizor
Vin si intreb: vanzarile se trec in registrul de casa doar pe baza de monetar?
NIR-ul se face zilnic la avize sau saptamanl la facturile primite?
Este obligatoriu raport de gestiune?si daca da, ce se trece,avizele sau facturile?
Care este monografia contabila?Mtltam anticipat pentru raspuns>Cu stima,Violeta
buna intrebare, aceeasi dilema o am si eu, CAND FAC NIR? stie cineva sa raspunda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie chiosc ziare claudiaP claudiaP Buna seara, Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa efectuez evidenta contabila la un chiosc de ziare.Am urmatoarele miscari: 1.zilnic se primeste aviz cu ... (vezi toată discuția)
Nir la aviz sau nir la factura? invatacel invatacel Buna ziua, Am si eu o intrebare. este vorba despre un magazin alimentar care mai nou vinde si ziare. Ziarele ii vin zilnic pe baza de aviz, a doua zi se fac ... (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)