Buna seara.
acum 5 ani am dat procura fratelui meu spre a ma reprezenta la succesiune.Succesiunea s-a impartit egal intre noi fara probleme,in total acors.
La una din proprietati-teren parte vila,parte intravilan nu aveam atunci certificat de proprietate,ca atare s-a specificat;
"teren in zona...,in supr de ....
intre timp s-a capatat certificatul de proprietate si vrem sa facem masuratoarea exacta in vedera partajarii intre noi.
echipa a facut masuratoarea pe teren,darla finalizarea dosarului de cadastru,ni s-a atras atentia sa modificam in certificatele de mostenitor exstenta adeverintei de proprietate.
Am crezut ca este simplu si ca este o adaugire fireasca ca atare este valabila procura data fratelui acum 5 ani.
din pacate dupa doua saptamani ,consultand 6 avocati si notari nu s-a putut stabili daca:
-trebuie modificare in certificatul de mostenitor sau existenta actului de proprietatein sine este suficienta,completandu-l
-daca trebuie facuta modificarea certificatului de mostenitor in original sau printr-o notita insotitoare, legalizata scrisa si autentificate de un notar
-daca in cazul modificarii sub o forma sau alta,este valabila procura care a stat la baza intocmirii actului original acum 5 ani,avand in vedera ca nu poate apare nici-un conflict de interese,modificarea fiind in avantajul amanduora.
se face un certificat suplimentar de mostenitor la notarul care v a dezbatut succesiunea initial, daca acesta nu mai este in functie va prezentati la Camera Notarilor Publici pentru a afla ce notar a preluat arhiva sau daca arhiva a preluat o Camera se va desemna un notar care va face suplimentarea.
Procura trebuie refacuta pentru a nu avea probleme, indicand clar ca este data pentru suplimentarea certificatului de mostenitor cu bunul respectiv conform titlului de proprietate.
Stimata D-na Mirela este pentru a doua oara cand imi raspundeti prompt si la obiect.
Va multumesc din suflet.
Fac doar o precizare in complctarea tabloului care poate nu a rezultat complect din expunerea mea si anume ca: - bunul este precizat in certificatul de mostenitor,doar ca in continuare scrie "fara adeverinta de proprietate" lucru real la acea vreme.
Adeverinta de proprietate ce era in curs,am obtinut-o ulterior.
Daca bunul este cuprins in certificatul de mostenitor nu este necesar eliberarea unui supliment.mergeti cu certificatul si cu titlul de proprietate la cartea funciara.
Vanzare teren
Alexander88
Am mostenit o cota parte dintr-un teren(terenul a fost adaugat la masa succesorala initiala printr-un certificat suplimentar de mostenitor).Unul dintre ... (vezi toată discuția)