avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... carte tehnica a condominiului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

carte tehnica a condominiului

Buna ziua,

Imi puteti spune cine are obligatia de a pastra si consemna modificarile aparute, in cartea tehnica a unui bloc constituit in asociatie de proprietari si in baza carui legi se face aceasta.
Modificarile constructiei trebuie sa aiba autorizatie de construire?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 09:28, 23 Noiembrie 2011
Hotararea 273/1994 este cea care reglementeaza modul de intocmire a cartii tehnice. Aceasta se pastreaza de catre proprietar (in cazul asociatiei cartea tehnica o pastreaza presedintele sau administratorul, dupa caz).
In ceea ce priveste modificarile constructiei, Legea 50/1991 este cea care reglementeaza autorizare lucrarilor de construcite si acolo gasiti enumerate lucrarile pentru care este nevoie de autorizatie.
cartea tehnica se pastreaza la presedinte, orice modificare a partilor comune sau private trebuie consemnate in carte si bineinteles, daca legea impune (marea majoritate a situatilor) este nevoie de autorizatie.

L 230
ART. 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, are următoarele atribuţii:
...............................................................................................................
l) asigură completarea la zi a cărţii tehnice a construcţiei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara pentru lucrari fara autorizatie lawyer2016 lawyer2016 Buna ziua Doresc sa stiu daca pot cere instantei sa nu se efectueze expertiza judificiara in cadrul unei proces daca lucrarea de izolatie a acoperisului a ... (vezi toată discuția)
Construirea unei mansarde nita83 nita83 buna ziua .eu stau intrun apartament cu o camera care este pe numele parintilor.stau la et.3 este ultimul.deasupra mea pot sami construiesc mansarda.as ... (vezi toată discuția)
Constructie boxe subsolul blocului zoltar zoltar Buna ziua, Am construit impreuna cu mai multi locatari boxe la subsolul blocului. Boxele sunt din caramida sau BCA la care s-a pus o usa metalica fara sa ... (vezi toată discuția)