avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTRIBUTII FD. HANDICAPATI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTRIBUTII FD. HANDICAPATI

Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei nelamuriri legate de modul de calcul al Contributiei de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neancadrate.
Societatea are un numar de 50 de salariati. Conform L488/2006” persoanele juridice, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.”
In Instructiunile pentru aplicarea art.78 din L448/2006 se prezinta modul de calcul al contributiei ,iar la art.2 alin 1 se precizeaza ca: “numarul de angajati care sa ia in calcul este numarul mediu de angajati din luna.( in cazul meu nr. mediu de angajati in luna=49.03).
Intrebare: in cazul meu cu 50 de angajati si cu o medie de angajati in luna =49.03 , mai datorez contributie?
Eu pot interpreta cele doua acte in doua feluri si nu stiu cum este corect.
1. 50 angajati ---- deci datorez, iar dupa modul de calcul din instructiuni platesc:
(49.03*4%)*(670*50%)=657ron

2. 50 angajati, un numar mediu de angajati in luna=49.03 deci mai mic decat 50 si nu datorez contributie.
Daca se dorea aceasta varianta nu era mai corect sa sa spuna in lege “persoanele juridice, care au cel putin un numar mediu de 50 de angajati in luna , au obligatia de a angaja persoane cu handicap…………….” ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul fond handicap datorat Kiki2933 Kiki2933 Ar putea sa-mi expuna cineva exact cum se calculeaza fondul de handicap datorat? Eu, conform legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap angajate deeaa5 deeaa5 Buna ziua, am o intrebare legata de legea 448/2006 respectiv Ord 590/2008. In art 78, alin 2 din legea 448 se specifica: “Autorităţile şi instituţiile ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul pers. cu handicap Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Ma confrunt cu o \"situatie\" ca sa-i zic asa la locul de munca si as avea nevoie de niste pareri: In luna Sept. 10 am avut pe stat-ul de plata 52 ... (vezi toată discuția)