avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie pe propria raspundere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie pe propria raspundere

Buna ziua,

Am o curiozitate, poate stiti voi raspunsul. In vederea licentierii unei firme de paza, e nevoie sa dau o declaratie pe propria raspundere ca nu am facut parte din structuri de informaţii străine, organizaţii secrete transnaţionale şi nu au colaborat cu acestea, certificate de politist sau notificate de notar.
Intrebari:
- existe pe undeva vreun model sau pur si si simplu ma apuc si fac o astfel de declaratie?
- e OK sa fie autentificata de avocat?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:58, 23 Noiembrie 2011
Autentificata de avocat nu se poate. Trebuie sa va prezentati la un notar si sa declaratie pe proprie raspundere conform art.292 Cod Penal cele de mai sus in forma autentica. Nu va trebuie model. Mergeti la un birou notarial si ei stiu despre ce este vorba.
actul autentic este actul emis in cadrul procedurii de autentificare care este strict de competenta notarior publici.
Notarul la care va prezentati nu va avea de unde sa stie "despre ce este vorba" decat in masura ii indicati textul de lege pe baza careia va este ceruta declaratia sau in masura in care stiti exact ce trebuie sa declarati. aveti totusi toate sansele sa nimeriti la un birou care a mai autentificat zeci de asemenea declaratii. trebuie sa va prezentati cu un act de identitate (ci/pasaport) in termenul de valabilitate. costul este de aproximativ 20-25 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie prin mandatar cata32 cata32 Dacă o persoană participă la o licitație publică prin mandatar......... și participanților li se solicită depunerea unei declaratii pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie confidentialitate alina_blonda20 alina_blonda20 Buna ziua, Pentru obtinerea licentei de paza se cere \"declaraţia pe propria răspundere cu privire la obligaţia păstrării confidenţialităţii datelor ... (vezi toată discuția)
Societate paza utc utc Buna ziua, Pentru a înființa o societate de paza , care sunt pașii? mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)