avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu un asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu un asigurator

Am casco achitat si valabil.Au dat acceptul pt.reparatii in urma unui accident.Cand masina a fost gata m-au sunat cei din service ca asigurarile platesc daor o parte din dauna iar diferenta trebuie sa o achit eu.Mi s-a explicat de la societate ca dupa o prima dauna trebuia sa fac o reintregire de suma asigurata.In obligatiile de asigurat nu exista asa ceva.In conditiile de asigurare se specifica:"la cererea asiguratului...suma asigurata poate fi reintregita, prin plata unei sume corespunzatoare...sau retinerea acestei prime din despagubire."Eu nu am formulat o asemenea cerere iar dauna nu depaseste suma asigurata.Masina ests gata de trei saptamani in service si nu o pot lua pana nu achit acea diferenta.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:49, 7 Decembrie 2011
Daca in conditii ati gasit aceste specificari privind reintregirea, veti gasi precis si faptul ca prin plata unei daune, daca nu va exprimati dorinta de reintregire, suma asigurata se diminueaza iar la urmatoarea dauna, despagubirea va fi proportionala cu raportul dintre suma diminuata si suma asigurata initiala.
AM GASIT ASTA:"DUPA FIECARE DAUNA,SUMA ASIGURATA SE DIMINUEAZA CU SUMA CUVENITA DREPT DESPAGUBIRE,CU INCEPERE DE LA DATA PRODUCERII EVENIMENTULUI ASIGURAT,PENTRU RESTUL PERIOADEI DE ASIGURARE".CEI DE LA CSA MI-AU SPUS CA DACA CE LE-AM TRANSMIS SE CONFIRMA NU AVEAU DREPTUL SA PROCEDEZE ASA.
Probabil altul este motivul.Ma gandesc sa nu fie diferenta de uzura intre piesele schimbate si cele noi montate pe masina, autoturismul asigurat avand in componenta piese deja uzate.Reintregirea sumei asigurate nu sunteti obligat la o plata suplimentara.
Daca in conditiile de asigurare apare specificat faptul ca "la cererea asiguratului acesta poate sa-si reintregeasca suma asigurata si nu ati intrebat ce inseamna asta atunci v-ati asumat riscul. Greseala asiguratorului consta in faptul ca atunci cand v-au dat acceptul de introducere in reparatie nu v-au avertizat asupra acestui fapt. Cat despre acceptul de plata de la asigurator eu nu cred ca l-ati avut. Incercati o conciliere pe aceasta tema cu asiguratorul.
am incercat .ma paseaza de la unul la altul.
masina are un an .motivul acesta este:nu am facut reintregire de suma asigurata.
suma asigurata e aproape 8000 de euro iar dauna 14500 ron.
am copiile acceptelor date catre service.ultimul este:"de acord cu 14501,94 ron,din care X despagubeste 11767 ron,restul clientul,reprezentand calculul proportional din suma asigurata ramasa la data evenimentului."

Alte discuții în legătură

Dauna totala [editat] vlavali vlavali Buna seara. As vrea sa aflu cum se calculeaza dauna totala. Am auzit ca as putea primi 75% din valoarea reala a masinii. cum se calculeaza valoarea reala? e ... (vezi toată discuția)
Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)