avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma puteti ajuta la o intrebare despre o taxa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma puteti ajuta la o intrebare despre o taxa?

Am si eu o intrebare,locuiesc la et 1 dintr-un bloc ,si sub mine este o banca,care si-a pus reclama pe balcoanle mele,fara acordul meu si le-am cerut sa o dea jos pt a-mi izola balcoanele termic dar nu au vrut,si au sp sa ii dau in judecata.Am vreo sansa de castig daca merg in instanta sau nu si anume mentionez ca banca respectiva este deschisa de 3 ani si jum si atunci au instalat reclama, pot sa le cer ceva bani sau o chirie lunara pt ea daca ii dau in judecata???
Sau exista vreo lege in privinta aceasta kre imi poate fii de folos?
Astept raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
TZUTZU-ALEX, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 01:23, 24 Noiembrie 2011
Am inteles si acest lucru dar eu de exemplu,am sediul firmei mele in apartament,banca respectiva nu trebuia sa imi ceara acordul sa puna reclama pe balcon inainte de aceasta,ca puteam foarte bine ca eu sa fi dat comanda de o reclama pt firma mea si sa fi vrut sa o amplasez in acel loc dar nu m-au intrebat...
Nu era corect sa ma intrebe sau pune cine apuca primul?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
TZUTZU-ALEX, utilizator
mihaizc a scris:

ii puteti notifica in scris (cu nr de inregistrare) cu privire la pretentia dvs de a-si ridica respectivele reclame. sau alternativ cu privire la pretentiile dvs materiale in schimbul permisiunii dvs de a amplasa reclamele.


In speta mentionata,proprietarul nu poate ridica pretentii materiale in schimbul permisiunii dvs,intrucat peretele exterior al condominiului reprezinta parte comuna
In temeiul art 11 al (2) din L nr 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

In speta asociatia de proprietari ,la cererea bancii a dat acordul acesteiai pentru amplasare baner pe partea comuna
In temeiul art 13 din L nr 230/2007
Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari
Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor
cunoasteti speta mult mai bine decat mine vad, totusi,
art 11 al (2) din L nr 230/2007 vorbeste despre acordul pe care proprietarul trebuie sa il obtina de la asociatie pentru a schimba aspectul/destinatia, si nici decum ca peretele reprezeinta parte comuna. trecand peste aceasta chiar si din proprietatea comuna locatarul poate justifica o cota si deci un interes. ba mai mult, art 3 lit c spune ca proprietatea comuna este reprezentata de toate partile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta, ori peretele face parte din apartament pentru ca fara perete apartamentul nu ar mai fi functional, nu cred ca legea distinge intre zidarie si tencuiala. consecinta directa ar fi ca acele venituri nu ar fi incasate din exploatarea unei proprietati comune si deci veniturile ar trebui incasate de proprietar de la banca inclusiv pe perioada care a trecut, banca urmand a si le recupera ulterior de la asociatie. sunt simple supozitii.
nu indemn pe nimeni la nimic si nici nu consiliez pe nimeni prin aceasta exprimare ci incerc sa clarific o opinie strict personala
conform alin 1 din art 11 la care faceati referire, trag concluzia ca banca are probabil o autorizare de la primarie pentru amplasarea bannerului? locatarul nu ar avea nevoie de nici un fel de autorizatie ca sa acopere bannerul pentru ca ar putea intra in anumite cazuri pe care nu doresc sa le sugerez in prerogativele unui proprietar care foloseste balconul intr-un mod perfect normal, "conform destinatiei acestuia"
conform art 12 atunci cand se opereaza modificari asupra anumitor pereti care nu fac parte din structura de rezistenta este nevoie de acordul proprietarilor peretirlor respectivi, ori aici probabil ca avem un singur proprietar. si este suficient ca acesta sa "instiinteze" asociatia despre orice modificari ar vrea initieze.
daca hotararea asociatiei a fost adoptata in mod statutar atunci probabil ca proprietarul are dreptul de a se adresa instantei,daca mai este in termen, ori daca nu s-a prezentat poate are sansa de a pretinde ca nu ii fusese inca adusa la cunostinta hotararea asociatiei. dar ma indoiesc ca hotararea poate sta in picioare in instanta pentru ca nu s-a referit la proprietate comuna. cine stie, poate banca ajunge sa datoreze dobanda legala pe ce a platit pana acum, sau poate ca proprietarul poate pretinde o suma tripla.
sunt convins ca ar fi in interesul bancii sa tranzactioneze in vederea stingerii unui itigiu iminent.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Mihail Zaharia-Ciorcila, Notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)