avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributie Sanatate angajat si inca un contract ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributie Sanatate angajat si inca un contract prestari servicii

Buna
Solicit un ajutor, informare.
Sunt angajat din anul 2005 la o firma, cu contract de munca norma intreaga, de 8 ore.In anul 2006, pe perioada a 4 luni am desfasurat pentru alta firma, in timpul liber, in baza unui contract de prestari servicii (cred ca asa era denumirea) o activitate de 2 ore zilnic.
Mi s-a spus ca toate darile catre stat vor fi achitate de firma (firma intre timp a schimbat si denumire, si sediu ,etc).
La sfarsit de an 2011 primesc de la casa de sanatate hartie precum ca as avea de plata o suma+penalizari (chiar daca de atunci si pana acum nu am primit nimic la nici un sfarsit de an).
Ce pot face, stiam ca sunt asigurat de la locul de munca cel cu 8 ore, si chiar asa, de ce trebuie platit de 2ori, sau de ce firma a doua nu a depus corect sau sa ne anunte ca personal trebuie facute plati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:11, 25 Noiembrie 2011
Se poate vorbi despre dubla impunere?eu platesc de fapt acelasi lucru, de doua ori, si nu beneficiez de nici un avantaj fata de o persoana care plateste o singura data...Fiind un sistem de asigurare, nu se face o balanta,ceva,la sfarsit de an, nu sunt instiintat daca am de plata,daca am beneficiat sau nu, daca a intervenit vreo schimbare in statusul meu ca asigurat?Au vreo obligatie in sensul acesta?
multumesc.
Pe vremea aceea se platea la sanatate orice contract de prest. servici sau colaborare.
Este posibil sa nu se fi platit de firma obligatia,doar a declarat si asa ati aparut cu debit si penalizari.
Avind in vedere ca doar de anul acesta s- a informatizat programele si s-au facut verificarea cu finantele,automat cine avea alte venituri in afara functiei de baza si figura cu impozit de 16% la finate ,platea si la sanatate.deci nu este dubla impunere.
Nu are nimic contractul de 8h.cu alte contracte,se plateste pentru absolut toate veniturile realizate si declarate.
Parerea mea este sa mergeti sa clarificati,sa platiti sa nu se mai adune penalizari..
NU sunteti singura..:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in partida simpla - unde gresesc? marfan marfan Buna ziua, Am un PFA fara angajati, si tin contabilitatea in partida simpla: notez incasarile si cheltuielile in registru, strang la un loc toate facturile, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract colaborare finante ContSters215113 ContSters215113 As dori sa ma ajutati cu o informatie: eu am mai avut un contract cu o firma de brokeraj pe care nu lam inregistrat la finate, au trecut cam 3 luni de cand ... (vezi toată discuția)
Interpretare subiectiva! salis salis Am avut un control fiscal pe Cabinet medical individual ,iar in urma controlului mi au dat jos integral cheltuiala cu salariatul pe functia de sofer pe ... (vezi toată discuția)