avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit datorat statului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit datorat statului

La primirea cu act de donatie a unui teren agricol extravilan, ce taxe trebuie sa platesc? Daca acel teren are un contract de arenda cu vechii proprietari pe 10 ani, mai trebuie sa declar la Fisc venituri din activitati agricole?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:27, 23 Noiembrie 2011
O sa comentez doar partea cu contractul de arenda. Nu sunteti obligati sa duceti mai departe contractul de arenda. Fostul proprietar trebuie sa incheie treaba cu arendasul. Dar daca doriti sa continuati si sa luati dumneavostra arenda si cu plata corespunzatoare a impozitului pe cedarea folosintei bunurilor adica arenda, nu activitati agricole, puteti sa va intelegeti cu fostul proprietar si arendasul si faceti un nou contract intre dumneavostra si arendas, se inregistreaza la primarie si dumneavostra il inregistrati la adminitratia financiara din buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract arendare la anaf - obligatorie? yanq yanq Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru obligativitatea inregistrarii contractului de arendare la organul fiscal competent ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)