avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA leasing financiar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

leasing financiar

Buna seara,as vrea sa stiu daca la achizitia unui autoturism la o societate comerciala in baza unui contract de leasing financiar in contul 2133 se inregistreaza valoarea masinii si a cheltuielilor aferente inclusiv TVA.Mentionez ca masina va fi utilizata de administratorul societatii.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:24, 23 Noiembrie 2011
se inregistreaza cu tva doar daca firma este neplatitoare de tva.
daca firma este platitoare de tva, are drept de deducere a tva aferenta avansului si ratelor de leasing.
operatiunea de leasing reprezinta o prestare de servicii, nu o livrare de bunuri si astfel dreptul de deducere a tva nu a fost limitat prin OUG nr. 34/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)