avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere nou nascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere nou nascut

Buna ziua,
am urmatoarea problema:
-in 19 septembrie am divortat la judecatorie cu sentinta definitiva si schimbare de nume, dar nici pana azi nu am primit-o si intre timp am nascut luna trecuta si copilul nu este al fostului sot, dar la spital el apare la rubrica tata si la primarie cand am mers sa-l declar mi-au zis ca pot sa am sentinta ca tot fostu sot va aparea pe certificat pt. ca copilul a fost conceput in timpu casatoriei. asa este? nu s-a schimbat legea cu noul cod civil? cum ar trebui sa fac ca situatia sa devina normala si sa fie trecut tata cu adevarat? care e varianta cea mai simpla? cei de la primarie mi-au spus ca e ok daca depasesc cele 15 zile dar am nevoie de certificat pt. doctoru de familie, alocatie, etc. si ca oricum e absurda situatia. multumesc si astept cu mare interes raspunsurile
Cel mai recent răspuns: LauraBorotea , utilizator 15:03, 24 Noiembrie 2011
Copilul-conceput-in timpul casatoriei este copil din casatorie, deci fostul sot legal este tatal copilului. Solutia ideala este ca dupa inregistrarea nasterii sotul dvs. sa faca tagada paternitatii iar concubinul dvs. sa faca recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui. Cererea se depune la Judecatorie.
asa vom face. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare minor din afara casatoriei? Moisa Paula Moisa Paula Buna ziua am o cumatra care debea a nascut de o saptama si nu poate sa ii faca certificat de nastere (anul trecut luna aprilie 2018 a bagat divort de primul ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza acordarea certificatului de nastere alexandrumaco alexandrumaco buna seara! problema este urmatoarea.....cumnatul meu locuieste impreuna cu prietena ei care in urma cu o luna a dat nastere unui copil...problema este ca ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)