avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare succesiune

in casa bunicilor mei a locuit unchiul meu(perioada neintrerupta aprox. 4-5 ani), care s-a recasatorit in anul 2009, in anul 2011 acesta a decedat, iar in casa bunicilor mei locuieste in continuare sotia acestuia si fiul ei.
La solicitarea verisoarei mele (fiica acestuia din prima casatorie), sotia unchiului meu si fiul acesteia nu au dorit sa-i prezinte nici un act doveditor al proprietatii asupra imobilului.
De curand aceasta(verisoara mea) mi-a adus la cunostinta ca unchiul meu(tatal ei) a facut succesiunea dupa bunicii nostri fara a mentiona si exitenta mea ca mostenitor (din partea mamei mele care este decedata).
in documentul respectiv se mentioneaza si efectul de uzucapiune in favoarea unchiului meu (dar daca se verifica la taxe si impozite acesta nu a platit taxele si impozitele imobilului pe o perioada mare, cred ca max 5 ani).
de aceea va rog sa-mi spuneti daca pot ataca actul succesoral, document in care se mentioneaza ca efectul acestuia este irevocabil (de mentionat faptul ca a avut martori mincinosi -vecini care au declarat ca unchiul meu este singurul mostenitor)
Va multumesc foarte mult si astept un raspuns si o solutie legala.
Cel mai recent răspuns: rentealiviu , utilizator 17:44, 25 Noiembrie 2011
Aveti copia certificatului de mostenitor?Singura solutie e instanta.Va trebui sa faceti dovada ca ati acceptat tacit sau expres mostenirea dupa mama.
Buna ziua
Am primit astazi de la verisoara mea o copie a certificatului de mostenitor al unchiului meu, in care se specifica ca este singurul mostenitor (cu doi martori care sustin acest lucru) si ca a obtinut mostenirea si sub efectul uzucapiunii de 30 de ani (lucru nereal, deoarece unchiul meu nu a locuit acolo in ultimii 30 de ani, fapt care poate fi sustinut cu martori - rude care cunosc situatia lui cat a fost in viata).
Acesta a avut domiciliu la alta adresa aproximativ pana in anul 1990 sau 1991 cand a divortat.
Va rog sa-mi spuneti daca pot ataca acel act de mostenire in instanta si daca legal se poate anula, urmand a fi reluata succesiunea dupa bunicii mei de mine si verisoara mea.
Cum pot face dovada ca am acceptat tacit sau expres mostenirea dupa mama?

Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat.

Cu deosebita stima Liviu RENTEA





















~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege in baza careia sa obtin drept de proprietate ... Andreea.Moraru.11 Andreea.Moraru.11 Exista vreo lege in baza careia sa obtin drept de proprietate pe casa bunicii(decedata), daca eu am platit impozitul in ultimii 10 ani? Precizez ca singurul ... (vezi toată discuția)