avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu a depus declaratiile la casa de pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu a depus declaratiile la casa de pensii

Buna ziua,

am o problema care ma framanta tare si nu stiu cum sa o rezolv.In mare, lucrurile stau in felul urmator:sunt angajat la o firma de 9 ani si am fost la casa de pensii sa scot o adeverinta privind stagiul de cotizare(pentru ca in ultimii ani nu am primit aceste adeverinte).Cand colo stupoare, eu nu mai sunt trecut din 2004, adica nu s-au mai depus declaratii nominale din 2004.#-oCum ma poate afecta la pensie acest lucru?Am informat conducerea despre acest lucru, dar de 2 luni nu s-a intamplat nimic.Contabila tot amana rezolvarea problemei.Ce e de facut?Care sunt caile legale pentru a rezolva problema?
Va rog sa ma ajutati cu solutii!:worthy:
Trebuie sa semnalati acest lucuru mai intiti ITM -ului si in functie de masurile luate sa actionati in judecata pe angajator
Multumesc pemtru raspuns.

Am fost si la ITM si am obtinut o copie a carnetului de munca;in urma verificarii acestuia am constatat ca este operat la zi!
Eu nu sunt lamurit cum ma poate afecta pe mine la pensie aceste declaratii nominale care nu sunt depuse de 4 ani?
Si inca ceva, daca eu imi dau demisia ii mai pot actiona in justitie ulterior?
Nefiind depuse acele declaratii la Casa de Pensii, este posibil ca perioada lucrata sa nu fie luata in considerare la stabilirea pensiei.
Si dupa demisie il puteti actiona in judecata pe fostul angajator.

Alte discuții în legătură

Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale blod blod Daca intreprinderea la care am lucrat nu mi-a platit asigurarile sociale pe o perioada de trei ani, iar aceasta s-a desfiintat, ce pot face? Pot sa achit eu ... (vezi toată discuția)
Lipsa stagiu cotizare Doina Elena Doina Elena Un salariat care indeplineste conditiile pentru a iesi la pensie limita de varsta, are lipsa o perioada la stagiu de cotizare, in perioada 2003-2005. Acest ... (vezi toată discuția)