Daca intreprinderea la care am lucrat nu mi-a platit asigurarile sociale pe o perioada de trei ani, iar aceasta s-a desfiintat, ce pot face? Pot sa achit eu suma necesara pentru a-mi fi luata in calcul la pensionare si sa nu pierd vechimea celor trei ani?
1. Daca angajatorul a retinut pe statul de plata contributia pentru pensie dar nu a platit-o nu va afecteaza la pensie.
2. - Conditia pentru a fi stagiu de cotizare la pensie este ca in perioada respectiva dvs. sa fi datorat contributia la pensie, achitarea ei trebuind sa fie facuta de angajator.
- Singura conditie este ca angajatorul sa fi depus declaratiile nominale lunare cu sumele datorate drept contributie.
3. Recuperarea sumelor datorate si neplatite de angajator se face de catre Casa de Pensii prin procedurile legale.
Da, cei trei ani vor fi luati in calcul pentru pensie chiar daca angajatorul nu a virat contributiile retinute de la dvs. dar a depus declaratiile nominale lunare cu sumele datorate drept contributie.
Stagiu cotizare
alexi
As dori sa stiu daca perioada in care am fost in somaj se considera vechime si o alta problema: daca in cartea de munca am doi ani , in care scrie ca ... (vezi toată discuția)