avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare asistent medical studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare asistent medical studii superioare

am absolvit,facultatea de asistente(umf craiova)in septembrie 2011,am depus actele (adeverinta de absolvire )in septembrie2011,cum ar trebuii sa fiu incadrata,dupa ordinul1470,ce prevede incadrare fara grad principal,mentionez ca am 25 ani vechime si am gradul principal de circa 16 ani?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:54, 26 Noiembrie 2011
Asistent medical studii superioare,gradatia 5,asa veti fi incadrata in urma promovarii.
Gradul principal pt. noua incadrare il veti primi abia peste 3 ani de la aceasta promovare.Pentru vechimea de 25 ani se mentine gradatia,respectiv 5.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
multumesc pentru raspuns,am colege care vor sa actioneze in judecata neacordarea gadului principal obtinut cu 10-15 ani in urma,au sanse de cistig?Este nedrept ca promotia 2011 de asistenti cu studii superioare sa piarda gradul principal,iar promotiile anterioare(2009,2010)sa fie incadrati cu grad principal.
Din ianuarie 2010 nu s-a mai incadrat cu grad principal, atunci a intrat in vigoare Legea 330
care a reglementat salarizarea pt.2010,iar in 2011 Legea 284 si respectiv 285 care au preluat aceeasi prevedere in cazul persoanelor care promoveaza in functie prin absolvirea unei institutii de invatamant superior in profilul postului.
Nu pot sa ma pronunt daca vor avea castig de cauza cei ce vor actiona in instanta,dar motivatia este ca gradul principal a fost obtinut pt. o alta functie,respectiv cea de am pl.
ordinul 467/2010,nu prevedea incadrarea cu studii superioare fara principal,dar ordinul 1470/2011,aparut in M.O 706/10.11.2011,prevede incadrare fara principal.Ordinul 467/2010 s-a abrogat in 20.10 .2011 cind a aparut orinul 1470,dar persoanele ce au depus actele de studii superioare in septembrie 2011,in unele orase au fost incadrate cu studii superioare si grad principal,unde s-a procedat corect?Multumesc mult pentru tote raspunsurile primite.
Nu prevedea 467 explicit,dar exista al(8) art.8 din Anexa la legea 330 care reglementa promovarea in functie pt. cei ce absolva st. superioare in specialitatea postului,pt. toti angajatii contractuali din bugetar.
Tocmai pt. ca au existat interpretari ,ordinul 1470/2011 a adus clarificarea necesara.
Eu consider ca cei ce au facut promovarea fara grad ,au procedat corect din pc. de vedere legal.
De altfel,nu numai pt. asistentii medical s-a intamplat asa,de ex. un contabil IA cu st. medii,care a absolvit Facultatea de Economie,cu licenta in st. economice, a fost promovat pe
economist II st. superioare si nu pe economist IA.
Se considera ca gradele,au fost obtinute pt. o alta functie,care necesita un nivel de st. inferior
iar promovarea pe un post cu st. superioare nu se poate face pe acelasi nivel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale, asistent medical principal cu studii superioare ramunna ramunna Buna ziua. Sunt asistenta la obstetrica ginecologie cu grad principal. Din anul 2001 ocup functia de asistenta sefa iar vechimea totala in munca este de 33 ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)