avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit O firma suspendata poate avea profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

O firma suspendata poate avea profit?

Am firma suspendata din 2009. Logic, nu poate avea profit; cu toate acestea Finantele locale ma someaza sa depun... declaratia privind obligatia de plata a impozitului pe profit!!! Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:12, 29 Noiembrie 2011
Sandu Marian a scris:

Am firma suspendata din 2009. Logic, nu poate avea profit; cu toate acestea Finantele locale ma someaza sa depun... declaratia privind obligatia de plata a impozitului pe profit!!! Ce parere aveti?

Asa cum a spus @jooorj - verificati starea firmei la fisc - poate nu a fost aprobat regimul derogatoriu.
Daca nu a fost aprobat regimul derogatoriu, aveati obligatia depunerii declaratiei privind obligatia de plata a impozitului pe profit, chiar daca nu ati realizat profit.
O firma are doua feluri de obligatii: obligatii declarative (depunerea declaratiilor), prin care fiscul este instiintat de starea veniturilor si a impozitelor firmei, si obligatii de plata (plata impozitelor).
Neindeplinirea obligatiilor declarative se sanctioneaza cu amenda, neindeplinirea obligatiilor de plata se sanctioneaza cu majorari si penalizari.
In cazul in care trebuie sa depuneti aceasta declaratie si sunteti la prima abatere, faceti un memoriu catre conducerea administratiei financiare prin care solicitati sanctionarea cu "avertisment".
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Sau poate ca este vorba de decl 101 aferenta perioadei de la inceputul anului 2009 pina la suspendarea activitatii. Pt aceasta declaratie aferenta acestei perioade nu se primeste regim derogatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce decl. depune o firma cu activ. suspendata ? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma care are ca perioada fiscala trimestrul si activitatea suspendata in perioada 01.11.2012 - 31.10.2015 si careia i s-a aprobat regimul de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma suspendata DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Am si eu o intrebare.O firma suspendata mai are nevoie sa depuna bilanturi? Contabilul firmei ar trebui sa stie asta? (vezi toată discuția)
Ordonanta 34/2009 dandynro dandynro am si eu o intrebare firmele declarate inactive la registrul comertului dar care nu cer regim derogatoriu de la afp mai datoreaza impozitul unic (vezi toată discuția)