avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru persoana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru persoana

Buna ziua.Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.Bunicii mei au locuit la mine cam doi ani si apoi s-au mutat la unchiul meu.In momentul de fata vor sa se intoarca din nou la mine.Problema este ca nu ii pot lua de la unchiul meu pt ca acesta e f violent desi ei vor sa plece.Tine poarta incuiata sa nu ii putem vizita,le-a luat buletinele pt a putea beneficia de pensie,ii ameninta mereu cu bataia.Ultima oara cand am reusit sa-i vad i-a bagat cu forta in casa.Precizez ca bunicul meu e nevazator,iar bunica are o semipareza.Am chemat si politia dar acestia nu au putut face nimic.E o situatie destul de tensionata si trebuie sa existe o scapare.Doresc sa stiu daca pot face ceva pt ei.
Unchiul dvs savarseste , in mod continuat , infractiunea de lipsire de liberate in mod ilegal.
Este suficienta o plangere penala prealabila a uneia din partile vatamate ,pentru a se pune in miscare actiunea penala.
Aceasta se poate introduce fie la Politie , fie la Parchet , in termen de 2 luni de la data ultimei actiuni.
Se poate retrage ulterior , fiind inlaturata raspunderea penala a faptuitorului.
Acestia pot dispune de propriile alegeri , astfel incat sa aleaga domiciliul unde sa locuiasca.Incercati o discutie cu unchiul dvs , implicandu i si pe bunici , si in lipsa unui raspuns favorabil ,sesizati insitututiile abilitate.Se poate face plangere penala si pt amenintare.
Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Bunicii dvs au discernamant? Parintele dvs care este copilul lor este in viata? Cum adica politia nu a putut face nimic? Mi-e imposibil sa cred ca ati chemat politia si desi bunicii, cu mintea sanatoasa, voiau sa plece cu dvs si unchiul ii impiedica, politia nu a facut nimic!
Ati facut demersuri pentru ca institutiile abilitate sa faca o ancheta sociala in privinta bunicilor? Acestia daca sunt asa bolnavi cum spuneti nu se pot gospodari singuri si intra sub reglementarile legii privind asistenta sociala a persoanelor varstnice.
Teoria cu plangerea prealabila a persoanelor vatamate e doar o teorie care nu-si gaseste locul aici, Ioana. Cum sa faca bunicii sechestrati plangere la politie/parchet?:D Si de cand lipsirea de libertate este o infractiune pentru care act penala se pune in miscare numai pe baza plangerii prealabile?:O
Chiar daca prin absurd lipsirea de libertate ar fi o infractiune pentru care act penala se pune in miscare la plangerea prealabila a victimei, in cazul expus este vorba de un flagrant, astfel ca organele de urmarire sunt obligate sa constate savarsirea infractiunii, chiar in lipsa plangerii prealabile.
Important este sa formulati aceste plangeri/sesizari dvs, sa apelati chiar la un avocat pentru a reprezenta interesele victimelor, si in principal sa obtineti cat mai repede eliberarea bunicilor sechestrati - presupun ca nu va intereseaza ca unchiul dvs sa fie pedepsit.
N-am afiramt ca lipsirea de libertate in mod ilegal se pedepseste numai la plangerea prealabila ....Sigur ca acest raport juridic de conflict poate fi constatat in flagrant...sau adus in fatza insititutiilor abilitate printr-o plangere , ca act de sesizare a acestora..
Plangerea este o varianta de incunostiintzare a institutiilor abilitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare din oficiu a actiunii penale! corinuta corinuta As dori sa stiu care sunt infractiunile (din cadrul infractiunilor contra persoanei) la care actiunea se pune in miscare din oficiu si care este procedura, mai ... (vezi toată discuția)
Termenul pana la care pot fi sesizate organele penale ContSters22096 ContSters22096 exista vreun termen in penal, asa cum e in civil term general de prescriptie de 3 ani, in care trebuie sa te incadrezi pt sesizarea organelor de cercetare ... (vezi toată discuția)