avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru in locale versus cadastru stereo.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru in locale versus cadastru stereo.

Poate exista speta sau din experienta dumneavoastra,este vreun avantaj in cazul unei actiuni in granituire cauzata de suprapunerea unui cadastru in coordonate locale (pe un procent din suprafata)peste unul in coordonate stereo?
Mai precis se suprapun doua terenuri pe o anumita portiune,amandoua au cadastru si sunt intabulate numai ca la momente de timp diferite si unul este in stereo iar celalalt in locale.
In cazul unei actiuni pentru granituire ce primeaza?
Cel mai recent răspuns: V7A7 , utilizator 00:23, 7 Octombrie 2008
Primeaza de regula intabularea cea mai veche( prima intabulare).
primeaza de regula dreptului de proprietate neavand nici o relevanta faptul intabularii (inscrierii dreptului). Cat timp intabularea s-a facut impotriva titularului dreptului de proprietate in baza unui temei juridic licit e ok iar daca s-a facut altfel se poate cere restabilirea situatiei anterioare de carte funciara.

Exista un caz la care putem face trimitere ,in care a primat prima intabulare?(poate exista undeva in jurisprudenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)
2 intabulari pe un teren pacool pacool Buna ziua, Am achizitionat acum 2 ani doua parcele de teren intabulate in doua numere de top diferite. Acum o luna am reusit de iau legatura cu vecinul care ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)