strabunicul (decedat) a avut 2 urmasi(decedati) acestia au avut 2 respectiv 3 urmasi,unul dintre acestia a murit avand 6 copii. Ce cota parte le revine la fiecare .
Am fost in aceeasi situatie, dar de la bunici -> parinti -> noi.
Cazul meu: bunicul -> 2 urmasi -> tatal meu decedat a lasat 4 copii ---> eu am primit 1/8 din averea bunicului.
-----------------------------------------------------
Cazul tau, vad ca seamana cu al meu, ar fi:
strabunic -> 2 urmasi = averea se imparte pe din doua -> prima jumatate se imparte le 2, a doua jumatate se imparte la 3..... care dintre urmasi a avut 6 copii?
strabunicul are 600 de lei
urmasul 1 = 300 de lei, urmasul 2 = 300 de lei
copiii urmasului 1 = 300/2 = 150 de lei fiecare,
copiii urmasului 2 = 300/3 = 100 de lei fiecare.
Acum, in functie de cine a avut 6 copii, calculul e 150/6 sau 100/6.
detaliati cu privirea la ordinea in care au decedat strabunicul, urmasii acestuia si urmasii urmasilor :) (cei decedati) precum si sotii tuturor celor antementionati.
Au decedat in ordinea de mai sus si nu mai exista sotii, doar sotul unei femei(din cei 5 copii) s-a recasatorit dupa decesul sotiei dar acuma e decedat . nu a avut copii cu a doua sotie doar vaduva care traieste.
detaliati cu privirea la ordinea in care au decedat strabunicul, urmasii acestuia si urmasii urmasilor (cei decedati) precum si sotii tuturor celor antementionati.
nu e chiar asa complicat, lista: 1 strabunic, 2 fiu etc.
insist doar pentru ca doresc sa va ajut in mod absolut dezinteresat
1 strabunic decedat impreuna cu sotia , 2 copii acestuia impreuna cu sotii.Au ramas de la acesti 2 copii, 5mostenitori din care 4 traiesc iar unul a murit. Aceasta care a murit a avut 6 copii si dupa moartea ei sotul sa recasatorit dar a decedat si el ramanind in viata sotia lui cu care nu a avut nici un urmas . multumesc