avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte la succesiune

strabunicul (decedat) a avut 2 urmasi(decedati) acestia au avut 2 respectiv 3 urmasi,unul dintre acestia a murit avand 6 copii. Ce cota parte le revine la fiecare .
Cel mai recent răspuns: florinake , utilizator 11:19, 25 Noiembrie 2011
Am fost in aceeasi situatie, dar de la bunici -> parinti -> noi.
Cazul meu: bunicul -> 2 urmasi -> tatal meu decedat a lasat 4 copii ---> eu am primit 1/8 din averea bunicului.
-----------------------------------------------------
Cazul tau, vad ca seamana cu al meu, ar fi:
strabunic -> 2 urmasi = averea se imparte pe din doua -> prima jumatate se imparte le 2, a doua jumatate se imparte la 3..... care dintre urmasi a avut 6 copii?

strabunicul are 600 de lei
urmasul 1 = 300 de lei, urmasul 2 = 300 de lei
copiii urmasului 1 = 300/2 = 150 de lei fiecare,
copiii urmasului 2 = 300/3 = 100 de lei fiecare.

Acum, in functie de cine a avut 6 copii, calculul e 150/6 sau 100/6.
detaliati cu privirea la ordinea in care au decedat strabunicul, urmasii acestuia si urmasii urmasilor :) (cei decedati) precum si sotii tuturor celor antementionati.
Au decedat in ordinea de mai sus si nu mai exista sotii, doar sotul unei femei(din cei 5 copii) s-a recasatorit dupa decesul sotiei dar acuma e decedat . nu a avut copii cu a doua sotie doar vaduva care traieste.
detaliati cu privirea la ordinea in care au decedat strabunicul, urmasii acestuia si urmasii urmasilor (cei decedati) precum si sotii tuturor celor antementionati.
nu e chiar asa complicat, lista: 1 strabunic, 2 fiu etc.
insist doar pentru ca doresc sa va ajut in mod absolut dezinteresat
1 strabunic decedat impreuna cu sotia , 2 copii acestuia impreuna cu sotii.Au ramas de la acesti 2 copii, 5mostenitori din care 4 traiesc iar unul a murit. Aceasta care a murit a avut 6 copii si dupa moartea ei sotul sa recasatorit dar a decedat si el ramanind in viata sotia lui cu care nu a avut nici un urmas . multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Copiii vitregi intra la mostenire? Adr1978 Adr1978 Buna ziua. Am dori sa facem mostenirea dupa unchiul meu ( fratele mamei ) care a decedat, a fost casatorit, nu a avut urmasi. Doamna cu care a fist casatorit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)