avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita

Buna ziua,In anul 2008 am achizitionat in sistem lesing o masina la care am platit un avans si dupa 3 luni masina mi-a fost ridicata de firma de lesing pentru neplata a trei rate si acum 24-11-2011 am primit o instiintare de executare silita de la un executor judecatoresc pe numele meu ca am fost fidejusor in contractul incheiat ,Intre timp firma pe care o administram a intrat in procedura de radiere lal cererea ORC Dolj.Cum pot contesta aceasta procedura a executorului judecatoresc ?
Aveti la dispozitie 15 zile sa faceti contestatie la executare. Discutati cu un avocat. Cred ca trebuie sa verifice si termenele de prescriptie.
In termen de 15 zile puteti formula contestatie la executare
Pentru motive intemeiate ,instanta de judecata poate dispune suspendarea executarii silite
Am intrat acum in posesia acelor acte ce mi-au fost trimise acasa si am constatat ca se numeste SOMATIE DE PLATA si mai este insotita de o instiintare cum ca sa trimis adresa catre f multe banci care sunt enumerate acolo in vederea propriri pe cont pana la suma de 173.000 ron.Eu am predat masina la trei luni dupa luna de semnare a contractului ei au vandut-o din cate am aflat de la cel ce a cumparato-o (intamplator ne cunoastem) la cca doua luni dupa ce a fost recuperata de la mine .Nu ma asteptam sa iese asa urat si din luna 07/2008 abea cum in 11/2011 sa vina cu pretentii financiare catre fidejosor atata timp cat ei catre firma mea nu au emis pretentii nici pana in prezent nemai trimitant facturi de la data la acre a fost predata masina.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
ContSters115010, utilizator
Va confruntati cu o situatie delicata in care,se impune sa verificati cu atentie datele din documente ,astfel incat sa constatati daca nu a intervenit termenul general de prescriptie de 3 ani
Multumesc ,la o prima vedere contractul de leasing a fost incheiat in data de 18-07-2008 executorul a depus cererea de incuvintare la judecatorie in data de 05-05-2011 si sa incuvintat executarea in data de 03-06-2011.Termenul de 3 ani cred ca expira peste cca 45 de zile de la incuvintare.Pare a fi in termen cererea executorului.

Alte discuții în legătură

Executare silita agri2015 agri2015 In 06.2006 am luat produse cu plata in rate si am fost creditat de un IFN cu suma de 1380 lei,cu plata a 27 rate lunare.In sep 2008 am terminat de platit ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare horni horni In anul 2005 am facut un contract de leasing pentru masina, contract ce urma a se incheia dupa 36 de luni. Intrucat in iulie 2007 nu am mai putut achita aceste ... (vezi toată discuția)
In cautarea unei solutii ... daca exista radu.popa radu.popa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing pentru o masina in urmatoarele conditii: - pretul autoturismului nou - ... (vezi toată discuția)