Locuiesc la etajul 4/4 al uniimobil, etaj la care se afla si uscatoria blocului. In urma cu cateva luni am "indraznit" sa-mi fac dublura la cheia de la uscatorie, tinand sa mentionez ca in scara nu se stia decat de existenta unei chei (nu era unica de fapt), eu nefacand un secret din faptul ca mi-am facut dublura la cheie. Am luat aceasta decizie deoarece atunci cand aveam nevoie de uscatorie trebuia sa umblu in tot blocul dupa cheie, de la un apartament la altul, ca in final, de multe ori, cel la care era cheia nu era acasa.
Va rog sa-mi spuneti daca am comis o infractiune facandu-mi aceasta cheie, tinand sa precizez ca sunt proprietar al apartamentului in care locuiesc, iar uscatoria nu este instrainata de asociatia de proprietari. In urma unor discutii pe marginea acestui subiect (al uscatoriei), administratorul blocului a hotarat sa schimbe yala de la usa, tinand mortis sa nu dea proprietarilor din aceasta scara decat o cheie. Are acest drept? Am sau nu am drept sa detin cheie de la uscatorie?
As mai preciza ca inainte de a schimba yala nu a facut o sedinta cu proprietarii pt a supune la vot si nici nu a pus un anunt pe avizierul de la parterul imobilului. Nu sunt singura proprietara din bloc care nu sunt de acord cu aceasta hotarare.
Avem dreptul sa cerem dublura la cheie? Exista vreo modalitate prin care ne poate priva de acest drept?
Daca exista cineva care ma poate lamuri in acest sens, rog sa-mi raspunda cat mai explicit si mai urgent pe urmatoarea adresa de mail: oanarotko@yahoo.com sau chiar si pe acest site.
Va multumesc.
Da, aveti dreptul la o dublura a cheii. Pe de alta parte administratorul a luat hotararea sa fie o singura cheie la yala si fiecare proprietar sa ceara cheia cand are nevoie dintr-un singur loc in ideea de a fi un oarecare control asupra celor care intra in uscatorie. Daca toti proprietarii au cheia de la uscatorie, Dv va intindeti rufele acolo si altul intra si il tenteaza ceva din rufele Dv. sau poate vi le murdareste, numai asa....de-al dracului, ca are un conflict cu Dv., atunci pe cine trageti la raspundere? Nu cumva pe administrator care ar trebui sa aiba ochi de ciclop ca sa urmareasca tot ce misca in scara? Amandoua situatiile sunt justificate, ramane sa va intelegeti cu administratorul, Dv. locatarii si sa stabiliti de comun acord cate chei si cine are nevoie si chiar un program de utilizare a uscatoriei. In felul acesta il absolviti pe el de raspunderea de ce se intampla in uscatorie si pe de alta parte fiecare, in masura in care foloseste uscatoria si raspunde de cum o foloseste.
Multumesc pentru raspuns, dar ideea este ca nu exista nici un fel de program la uscatoria blocului si in plus de aceasta nu s-a desemnat nici o persoana la care sa se gaseasca cheia, deci in concluzie trebuie sa umbli dupa cheie de la Ana la Caiafa si tot asa , ca in final cel care o detine sa nu fie acasa.
Este absolut corect sa existe o singura cheie la uscatorie - in principal din motivele expuse mai sus. Un program pt aceasta e cam greu de facut, pt ca nu prea stiu oamenii azi in ce zi isi vor spala rufele. Dar trebuie sa existe o persoana desemnata sa tina cheia si care accepta sa fie deranjata cand cineva doreste sa spele si vrea sa afle daca e liber, sau cand va fi liber locul. Discutati cu toti locatarii care folosesc uscatoria si cereti sa se stabileasca o asemenea persoana - care ar putea fi administratorul, daca locuieste in bloc. Sau puteti fi dv... S-ar putea sa se ofere repede si altii, daca va propuneti pe dv...!! Numai de membrii asociatiei depinde o buna convietuire "la comun" - din pacate, as putea spune... Administratorul are obligatia de a avea grija ca lucrurile sa functioneze...
Uscatoria.
xzy
Blocul in care locuiesc are 8 scari a cate 7 etaje + parter. La fiecare etaj exista cate o uscatorie de 2m/4m. La 7 scari din cele 8 aceasta uscatorie exista ... (vezi toată discuția)