As dori sa stiu , concret, actul normativ care reglementeaza eliberarea Anexei 24( sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale), tot ce s-a legiferat referitor la aceasta.
Eventual, unde exista mentiunea clara privind persoana, autoritatea, ce este in masura sa solicite acest document.
Problema mea consta in faptul ca, fiind parte intr-o tranzactie de vanzare-cumparare (respectiv vanzator), nu pot obtine o A 24 in urma unui autor ce este coproprietar cu mine ( de fapt, coproprietar cu persoana de la care se face vanzarea)- succesorii acestui autor refuza sa imi transmita o anexa a lor, din motive de... nu stiu, neintelegere este delicat spus...
In speta deci, daca si o alta persoana interesat poate solicita A 24 dupa un autor, aceasta persoana neavand calitate de urmas al acestuia.
Inca o data, va rog, tot ce este legiferat in domeniu.
Art. 69 si 70 din legea nr. 36/1995, Ordinul nr. 2052 din 30/11/2006 (Ordin 2052/2006)
privind aprobarea unor formulare tipizate pentru stabilirea, constatarea, controlul, incasarea si urmarirea impozitelor si taxelor locale, precum si a altor venituri ale bugetelor locale, precum si Norma metodologice de aplicare a legii 571/2003 (codul fiscal), art. 215.
Multumesc, daca ma puteti ajuta mai mult, in speta mea, cum pot eu obtine o A24, necesara in instanta, in situatia urmatoare, adica: pe TDP X, 2 coproprietari, ambii decedati, fosti soti, divortati anterior emiterii TDP. Eu, reprezentant succesor copropr 1, am nevoie de A 24 a copropr 2, insa oamenii, succesorii lui 2, nu inteleg sa solicite aceasta anexa, iar eu nu o pot obtine, neavand calitate de succesor al lui 2. Stiu, ar trebui sa o solicite instanta, nu ? Ce fac cu avocatul celor carora le-am instrainat, sustine sus si tare ca nu vrea instanta asa ceva. Rog urgent un raspuns.
Doar instanta sau succesorii coproprietarului 2 pot solicita acea Anexa 24 de la primarie. Din moment ce acest act va este necesar in instanta, la urmatorul termen puneti in vedere instantei faptul ca dvs. nu o puteti obtine si nici partea adversa nu a prezentat-o si solicitati instantei s-o ceara la primarie. Avocatul acela nu cred ca va spune adevarul, daca un document este necesar solutionarii cauzei, instanta il va solicita cu siguranta.