avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare actionari sa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare actionari sa

Buna ziua, intr-o societate comerciala pe actiuni cu 2 actionari, se doreste inlocuirea actinarilor cu alri 2.. Care este procedura, sau documentele care trebuiesc intocmite pt ONRC?
Cel mai recent răspuns: caprice , utilizator 14:35, 24 Noiembrie 2011
,, Inlocuirea`` actionarilor nu este posibila. Eventual va referiti la iesirea din societate a acelor actionari si introducerea unor actionarea noi. Operatiune juridica prin care se poate face acst lucru este cesiunea partilor sociale, prin care actualii actionarii - cedentii, transmit actiunile pe care le detin unor noi persoane care preiau aceste actiuni - cesionarii si care vor deveni actionari in societate, preluand toate drepturile si obligatiile care decurg din aceasta calitate. In acest sens trebuie sa faceti o hotarare a adunarii generale a actionarilor, prin care sa hotarati cesiunea, trebuie sa faceti un act constitutiv actualizat al societatii cu noii actionari si sa le depuneti la Registrul Comertului. Documentatia completa pentru Registrul Comertului o gasiti pe site-ul lor.
Multumesc...Aceasta operatiune se poate face intr-o singura etapa, sau ca si la SRL, prima data se mareste capitalul , ca aport al noilor asociati?
Se poate face si direct, se poate face si prin majorarea de capital de catre noii actionari si ulterior cesiunea.
si cu actiunile ce se intampla? pt ca , conform actului constitutiv cuprind in momentul de fata semnatura in original a actualilor fondatori si administrator? trebuie si acestea schimbate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie asociat unic cesiune parti sociale madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Este buna aceasta decizie a asociatului unic pentru cedarea partilor sociale? \"DECIZIA ASOCIATULUI UNIC al societății ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)