avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Administrator firma, cumul de functii, probleme legate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Administrator firma, cumul de functii, probleme legate de TVA

Buna ziua,

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta:
este deductibil TVA-ul aferent cheltuielilor cu combustibilul pentru un autoturism achizitionat numerar de catre administratorul unei firme, care indeplineste cumul de functii (contabil -4 ore/zi si agent vanzari/director vanzari- 4 ore/zi)?
Poate fi considerata functia de director vanzari asociata functiei de agent vanzari?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:30, 24 Noiembrie 2011
in primul rand, factura trebuie sa fie emisa pe numele firmei platitoare de tva si nu pe numele administratorului.
in al doilea rand, pentru a avea drept de deducere a tva, autoturismul trebuie sa fie exclusiv utilizat de catre agentii de vanzari, fapt dovedit prin intocmirea de contracte cu clientii si a foilor de parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)