avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare consilier juridic asistent
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare consilier juridic asistent

buna ziua. sunt nou pe forum. vroiam sa va intreb daca la terminarea perioadei de debutant ca si consilier juridic in cadrul unei primarii, pate sa mi se ia in calcul la salarizare, vechimea avuta anterior functiei? mentionez ca inainte de a fi pe functie de consilier juridic, am lucrat 5 ani in aceeasi institutie publica pe functie de inspector.asadar, daca potrivit vechimii, pot sa ma incadrez la f. de consilier juridic-grad principal
Cel mai recent răspuns: iulian-adrian , utilizator 15:16, 15 Decembrie 2011
De obicei la salariu se adauga vechimea si sporul de fidelitate(se calculeaza in functie de perioada de cand esti angajat). Dupa ce ati facut 2 ani de stagiatura ca si consilier juridic la institutia respectiva,puteti fi incadrat in functia de consilier juridic grad principal, trebuie sa va interesati la biroul care se ocupa de personal si sunt sigura ca va vor da lamuriri.
Pe langa asta, in legatura cu sporurile de vechime si de fidelitate, citit Contractul Colectiv de Munca , acolo trebuie sa scrie mai multe.
Toate cele bune!
gradele profesionale se succed astfel:
debutant,asistent, principal si superior
Din functia de consilier juridic grad debutant puteti accede numai in funcia de consilier juridic grad asistent.
Vechimea in munca si vechimea in specialitate sunt doua lucruri total diferite. Dupa ce veti incheia perioada de stagiu, veti sustine examenul de definitivare si veti fi incadrat obligatoriu pe functia publica clasa I consilier juridic asistent. Prin gradele aferente functiei publice nu se "sare" ca broasca in lac...exista o ordine prestabilita si nu exista derogari de la ea. Dupa ce veti avea 3 ani vechime in gradul "asistent" va puteti gandi la promovarea ca si "principal" (asta daca nu se razgandeste ANFP-ul cu promovarea rapida)...
La salariu, vi se va acorda, insa, sporul de vechime aferent intregii perioade cat ati desfasurat activitate salarizata.

PS: functionarii publici n-au nici o treaba cu sporul de fidelitate si nici cu contractul colectiv de munca. A cam zburat vremea cand la bugetari, fie ei functionari publici sau contractuali, existau sporuri prevazute in CCM/acordurile colective, din pacate.
Am mentionat de sporuri pentru ca si eu lucrez la o institutie publica unde exista un CCM si aceste sporuri de vechime in munca si confidentialitate. :D
Contractul colectiv de munca se aplica personalului contractual...ori initiatorul topicului ne-a anuntat ca este functionar public. Poate exista, eventual, acord colectiv pentru functionarii publici...dar asta e alta problema. Din debutant ajunge direct in gloriosul grad de "asistent"...ca doar asa este la romani: sa promovezi in functia publica pana iesi la pensie!!!:))
Daca inca mai exista spor de confidentialitate si fidelitate...inseamna ca ori mai exista minuni, ori n-a trecut Curtea de Conturi pe la dvs. in ultima vreme!:))

Alte discuții în legătură

Legea unica de salarizare carmen a carmen a Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad Flori14 Flori14 Buna ziua, Sunt un functionar public cu o vechime in munca de 26 ani (17 ani in administratia finantelor publice si de 4 ani in adminstratie locala),mentionez ... (vezi toată discuția)