In urma cu aproape 3 ani de zile mai exact in februarie 2009 am lovit o fata in varsta de 19 ani (o palma), in urma loviyuri a cazut si s-a lovit la cap. imediat am urcato in masina si am dus-o la spital la spital a tinuto doua zile mai mult ptr supraveghere sa nu cumva sa apara complicatii. dupa doua zile i-au dat drumul si iau spus ca nu are nimic. am fost la declarati la politie am spus absolut tot cum se intamplase ca ea ma injurat si eu iam dat o palma. domnul politai mi-a confirmat ca fata nu are nimic si mia spus sa revin peste vreo 3 zile ca sa vedem ce are de gand sa faca victima daca sa continue sau nu cu plangere. am fost dupa 3 zile dar nu l-am mai gasit pe dl potitai.l-am mai cautat de vreo doua ori dar tot fara rezultate. eu dupa vreo luna de zile de la incident am plecat din tara. dupa vreo doua luni jumate de la incident ma sunat dl politai si mia zis ca victima a depus la dosar un certificat medico-legal prin care a avut nevoie de 65 de zile de ingrijire medicala si ca tb sa vin in tara ca sant cercetat pt art 182. Acel certificat sincrec cred ca a fost scos asa.....cu spaga cred ptr ca si politailu si cei de la spital mi-au spus ca nu are decat un hematom si nu este nimic grav. Binentees ca l-am intrabat pe dl politai cum a depus acel certificat ca tocmai el imi confirmase ca nu este nimic grav si nu a fost nevoie decat de doua zile de spitalizare si ca nu este nimic grav, iar dansul mi-a spus ca nu poate sa imi spuna nimic si ca trb sa revin in tara. am luat legatura cu un avocat si dansul mi-a spus ca pana nu imi vine o citatie acasa sa nu vin in tara. de atunci din 2009 nu ma mai cautat nimenisi nici citatie nu mie venit acasa pana luna trecuta cand ma cautat acasa un domn politai si a vb cu maica-mea ptr ca eu nu eram acasa si a spus ca vroia sa stea de vorba cu mine in legatrua cu art 182. Mai multe detali nu a putut da ptr ca a zis el ca nici el nu stia. Ia cerut mamei mele sa scrie pe acea foaie pe care o avea el ca nu sant in tara si ca urmeaza sa vin acasa in jurul sarbatorilor si sa semneze. Intre timp eu am venit i tara si in aceasta dimineata am fost eu la politie sa vad despre ce e vorba. am discutat cu nl politai care s-a ocupat de caz atunci si dansul ma verificat si mi-a spus ca la ei nu figurez cu absolut nimic si ca acel domn politai care ma cautat este de la parchet si ca dosarul acela este la parchet nu este la ei si ca sa ma duc acolo sa ma interesez ca de la ei nu mma cautat nimeni. Am sunat un avocat si acesta mi-a ca sa nu ma duc nicaieri pana nu imi vine o citatie acasa si sa imi vad de treaba mea ptr ca oricum dupa atata timp (3 ani) nu are ce sa se mai intample grav ptr mine si ca probabil dosarul trb sa fie inchis si poate o sa imi iau o amenda si atata tot. ce parere aveti?? ce ma sfatuiti sa fac? ce mi se poate intampla cel mai grav tinand cont ca nu ma mai cautat nimeni de acu 3 ani?? este posibil sa fie asa sa se inchida dosarul si va trb sa imi dea o amenda?
Pedeapsa pt infractiunea de "vatamare corporala grava" prevazuta de art 182, este inchisoarea de la 2 ani la 10 ani. Nu am vazut sa se dea vreodata o amenda administrativa pt 182 deoarece pericolul social este ridicat. O urmarire penala poate sa dureze si 3 ani , dar in acesti 3 ani ar fi trebuit sa se audieze martori, sa fiti chemat pt a da declaratii, sa se stranga probe etc.
Daca doriti sa aflati ce se intampla duceti-va la parchet pt linistea dvs, daca nu, asteptati sa primiti citatie asa cum v-a zis avocatul, personal as merge pe prima varianta.
dar eu dupa atata mai am cum sa contest sau sa verific legalitatea acelui certificat medico-legal? ptr ca am dubii f mari pt modul in care s-a obtinut acel certificat. atunci, la vremea aceea as fi putut sa cer si eu o contra expertiza medicala acum cred ca nici nu mai poate fi vorba de asa ceva.
Urgent va rog
Victoria29
Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)
Dosar
alexbz
Cat poate sa tina politia dosarul pana sa il trmita mai departe la parchet daca pagubitu nu si-a retras plangerea si si-a recuperat prejudiciu cerut pentru ... (vezi toată discuția)