avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prin ce lege este aprobata HG nr. 161/1994?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prin ce lege este aprobata HG nr. 161/1994?

Doresc sa aflu Legea care a aprobat Hotararea de Guvern Nr. 161 din 15.04.1994.Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial,Partea I nr. 105 din 26.04.1994.
Hotararea de Guvern se refera la drepturile de diurna ale personalului trimis temporar in strainatate pentru realizarea de obiective,lucrari si servicii.
Am contestat aceasta Hotarare de Guvern la Avocatul Poporului considerand ca incalca drepturile omului si face discriminare intre categoriile de salariati,solicitand anularea ei in Contencios Administrativ.
Avocatul Poporului mi-a raspuns ca nu se poate sesiza decat la Legi si Ordonante de Urgenta!!!
Va multumesc.
Cu stima,
Sorin Ghimes
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:08, 24 Noiembrie 2011
Hotararile de guvern nu se aproba prin legi...doar ordonantele de urgenta ale guvernului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 161/1994 ghimes ghimes Consider că această HG 161/1994 este nelegală şi neconstuţională.Stabileşte că diurna este negociată cu salariaţii şi se determină diferenţiat pe ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa asa zis legi speciale cristina/BZ cristina/BZ tot aud de principiul dreptului castigat.poate apare o hotarare de guvern care legal sa-mi anuleze fie si partial un drept casigat,respectiv o pensie obtinuta ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati-urgent!!!!!! marilena georgescu marilena georgescu in 2009 s-a dat o decizie a curtii constitutionale privind legea247/2005 .Mi-o poate de cineva? (vezi toată discuția)