Buna,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele calcule. Data posibila a nasterii 7 martie 2012. Angajata cu contrate in regula la:
1. stat din anul 2000, actualmente cu brut fix- lunar de 1382 lei (stabilit incepand din ian 2011) ,
2. la privat (cate 2 ore zi) angajata din iulie 2011, cu brut fix-lunar 727 lei.
Ambele locuri de munca cu acte in regula.
Intrebarea mea este: A) cum se calculeaza si cat voi lua in pre si post natal, stiind sigur ca salariile mele urmatoare nu vor fi altele, raman aceleasi.
B) Unde trebuie anuntat ca am doua locuri de munca, pentru a aduna cele doua venituri? C) Privatul trebuie sa plateasca el concediul, si statul sa plateasca el, ambii in functie de venitul pe care l-am luat de la dansii? D) Din punct de vedere financiar, la ce data ar trebui sa intru in prenatal, pentru a fi in avantaj baneste? E) Cat va fi indemnizatia de crestere a copilului?
Scuze de timpul rapit, stiu ca este pretios, dar poate ma ajutati, stiu ca va trebui sa stati mai mult pentru a da acest raspuns.
Multumesc anticipat
1. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se au in vedere toate veniturile din luna decembrie aratate de dvs.
2. Trebuie sa aduceti adeverinte:
- de la AJPIS cu veniturile din indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC);
- de la firma 1 cu venitul pe acea zi lucrata acolo.
Observ ca sunteți cel mai in tema cu subiectul calculelor post si pre natal.
Pe mine ma interesează urmatoarele aspecte : in aceasta perioada de 126 zile, avand in vedere ca venitul meu brut a oscilat in ultimele 6 luni intre 4000 - 5000 lei, cu toate taxele incluse, impozite, cas, șomaj, etc, se face media acestor venituri totale din care se calculează 85%, acesta fiind salariul pt perioada de 126 zile?
Va Multumesc anticipat.