avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Impas-Demisie presedinte ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Impas-Demisie presedinte ONG

Buna seara
Locuiesc intr-un cartier ... in care suntem numai chiriasi. La inceput pt ca sa putem da drumul la utilitati in blocuri am fost nevoiti sa ne constituim intr-o asociatie. Fiind numai chiriasi nu s-a putut face o asociatie si a trebuit sa ne constituim in ONG. Acum dupa 1 an ne intalnim cu o serie de probleme de genul ca anumite persoane au renuntat si au plecat din blocuri printre acestea fiind si presedintele acestui ONG. Acest ONG a fost constituit destul de-n graba si dupa parerea mea facanduse cateva greseli, una dintre ele fiind ca pe stampila de la ONG apare numele presedintelui pe stampilele de la "administratorii de blocuri" la fel apare numele lor si CNP-ul acestora.Deja avem schimbati 2 administratori de bloc si stampilele nu mai "corespund". Statutul ONG este destul de sumar si am facut in paralel un regulament de ordine interioara cu mentiunea ca acesta complecteaza statutul ONG. Nu stiu cum sa procedam mai departe.Am dori sa facem totul Ok acum dar nu cunostepem procedurile legale. SIngurul lucru care l-am facut a fost sa facem o sedinta cei din consliul director si am propus un nou presedinte. Sedinta s-a facut cu proces verbal la care se va adauga o copie a demisiei presedintelui. Nu stiu daca procedam corect poate confundam marfa cu ambalajul. De aceea va rog sa ne sprijiniti in rezolvarea acestei situatii. Suntem foarte presati deoarece avem un cont bancar deschis pe acest ONG in care se face viramentul pt un apartament a cheltuielilor aferente acestuia si banii ne se pot ridica doar de presedinte.
Cel mai recent răspuns: ionel.diaconu1979 , utilizator 21:38, 24 Noiembrie 2011
presedintele se alege conform actului constitutiv si al statutlui ONG-ului dvs... Daca acolo se specifica ca este numit sau ales de comitetul director, atunci prin hotararea acestuia va fi numit presedintele...Cu aceea hotarare se face un act aditional la statutul si actul constitutiv al asociatiei si acela se inregitreaza la judecatorie...abia dupa ce iese sentinta de confirmare a inregistrarii actului aditional, se poate trece la efectuarea operatiunilor bancare cu ajutorul noului presedinte... pana atunci vechiul presedinte ramane in functie... inevitabil

In primul rand multumesc de raspunsul promt. Nu avem statutul, singurele hartii care le avem sunt actul constitutiv al ONG-ului si inceheierea de judecata. O sa incerc sa dau de respectiva persoana sa ne dea statutul dar din cate imi aduc aminte nu cred ca era specificat cine va alege presedintele. Cum am mai subliniat mai sus ONG-ul s-a facut "asa sa fie ". Incerc sa rezolvam cat mai bine aceasta situatie si sa o facem cat mai corect posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte ong asociatialuypy asociatialuypy Avem un ONG (asociatie) pt protectie animale. Presedintele a demisionat. Urmeaza sa fecem o sedinta prin care sa-l inlocuim. Trebuie sa modificam si actul ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de membru asociatie non profit ramonamarcu ramonamarcu Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii non-profit si as vrea sa stiu cum as putea sa renunt cu totul la a face parte din componenta asociatiei. (vezi toată discuția)
Schimbare cenzor din actul constitutiv Toma36 Toma36 Buna ziua, Am un ONG cu 3 membri fondatori si stiu ca nu este obligatoriu ca cenzorul sa fie trecut nominal in actul constitutiv si totusi am facut-o. Vreau ... (vezi toată discuția)