avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca in urma citatiei unul din succesori nu se prezinta deoarece este plecat in strainatate cu domiciliul necunoscut, iar un altul nu se prezinta deoarece nu mai locuieste la ultima adresa cunoscuta (acesta din urma neinteresandu-se de mostenire timp de 13 ani, cunoscand totusi despre decesul ascendentului sau, dar neprezentandu-se la inmormantare ) cum decurge mai departe actiunea de succesiune ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:22, 7 Octombrie 2008
pasul urmator: informatii de la Evidenta populatiei cu privire la ultimul domiciliu, citarea acelor parti prin publicitate, [ublicarea anuntului intr-un ziar local si national , ulterior procesul urmand cursul firesc: administrarea probelor si pronuntarea hotararii.
Indeplinirea procedurii de citare prin publicitate si mai apoi continuarea partajului judiciar clasic ..
Din cate cred eu respectivele persoane ar fi cautate degeaba la evidenta populatiei sau citate in ziar local sau national intrucat presupun ca au parasit tara spre o destinatie ce nu ne-a fost comunicata. Mai ales ca nu le cunosc nici ziua de nastere. Cunosc doar numele (cel de dinainte de casatorie) si o varsta aproximativa.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2008
ContSters48919, utilizator
Aceste "cautari" si publicari ale anunturilor prin care ii chemati in instanta pt dezbaterea succesiunii (sau partaj etc) constituie dovezi ca ati facut "tot posibilul" sa ii gasiti - si va ajuta la proces. Pot exista pers care le cunosc domiciliul si, citind anunturile, i-ar putea informa...
De acord cu dumneavoastra, de aia ma si zbat sa pot demonstra ca i-am cautat. In ziar e simplu de dat anunt, dar cum formulez la Starea civila cerrea de cautate o unei persoane careia ii cunosc doar o varsta aproximativa si numele de dinainte de casatorie? Pntu ca din cate stiu nu se poate cauta "acul in carul cu fan". Asta mi-am dat seama in momentul in care am cautat la arhivele statului un presupus act de vanzare cumparare si a trebuit sa zic exact intre ce persoane s-a facut acesta si in ce an. In necunostinta modului de actionare am pierdut cu alergaturile 3 luni pentru a stabili ordinea corecta a demersurilor si a actelor ce imi sunt necesare, iar vremea trece si la anul trebuie sa platesc iar impozit pentru ceva care deocamdata nu este al meu, nici macar in parte.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. doresc să fac arborele genealogic, însă nu cunosc ... corinabita corinabita Bună ziua. Doresc să fac arborele genealogic, însă nu cunosc prea multe date despre bunicul meu(nu l-a recunoscut pe tatăl meu). Pot cere informații ... (vezi toată discuția)
Desfasurare proces clucer clucer Buna ziua, A dori sa stiu in cazul in care paratul dintr-un proces nu e de gasit si nu se prezinta exista un nr maxim de infatisari la care este chemat?Cum ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru redobandirea cetateniei romane mec mec Ma adresez tuturor juristi, avocati cu urmatoarea rugaminte. Sunt cetatean al Republicii Moldova si in toamna 2004 pe adresa Consulatului Romaniei din Chisinau ... (vezi toată discuția)