avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Privind impozitul pe venitul obtinut din vanzarea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Privind impozitul pe venitul obtinut din vanzarea laptelui in stare naturala la o fabrica autorizata de prelucrare a produselor lactate.

Va rog sa-mi raspundeti la urmatorul aspect: detin o autorizatie pentru o intreprindere familiala cu activitatea principala "activitati in ferme mixte - cresterea animalelor combinata cu cultivarea plantelor" cod caen 0150 (autorizatia am facut-o deoarece detin un proiect pe Masura 1.4.1 si am fost obligat sa o fac) si doresc sa stiu daca pentru vanzarea laptelui in stare naturala la o fabrica de prelucrare a laptelui trebuie platit impozit pe venit sau sunt scutit de aceasta plata. Fac referire la Codul fiscal si Norme pentru ca am depus declaratie si asta nu stiu daca trebuie depusa sau nu , iar ulterior am fost impus la plata impozitului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:20, 25 Noiembrie 2011
Pe baza estimarilor efectuate trimestrial se declara si se plateste un impozit, urmand ca impozitarea finala sa se faca pe baza declaratiei anuale. Estimarea este facuta de catre intreprinderea familiara.
Astfel, in prima parte a anului urmator celui in care s-a realizat venitul, pana la 15 martie a acelui an, are loc regularizarea impozitului pe baza documentelor de venit si de cheltuieli. Dupa regularizare, IF poate avea impozit de plata sau de recuperat.
Deci o intreprindere familiala trebuie sa achite impozitul pe venit (16%), impozitele aferente bugetului de asigurari sociale de stat si, daca a depasit cifra de afaceri de 35.000 de euro, va deveni si platitoate de TVA.
Registrele IF sunt private si in ele sunt mentionate toate operatiile legate de patrimoniul acesteia.
Membrii IF incheie in nume propriu contracte cu casa de asigurari de sanatate, asigurari sociale si somaj si isi stabilesc cotele pe care doresc sa le plateasca. Aceste obligatii se declara si se platesc trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri nerambursabile. mlobont mlobont Sotia detine ca asociat unic o societate cu raspundere limitata,infintata in baza legi31/1990 si a beneficiat de ajutorul oferit tinerilor intreprinzatori de ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)