avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relatii de munca

Am o intrebare si as dori sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca nu mai este in vigoare contractul coletiv de munca la nivel national i se poate micsora salariul unei persoane incadrata initial la studii superioare ? Mentionez ca incadrarea a avut loc in 2009 pe post de inginer, aceasta este specializarea persoanei, functia pe care o ocupa in firma este de inginer. Si la acest moment in firma se doreste incadrarea sal. minim pe economie adica 670 lei. As dori sa-mi spuneti daca firma are acest drept si daca este legal.
Salariatul nu a fost supus unei evaluari in baza criteriilor de performanta.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 11:16, 25 Noiembrie 2011
Angajatorul poate propune salariatului modificarea unei clauze a CIM.
Modificarea salariului nu se poate face decat cu acordul salariatului prin incheierea unui act aditional la CIM.
Salariatul poate refuza propunerea facuta daca considera ca nu este pertinenta sau argumentata logic.
Se poarta negociere pe seama C Muncii din 2011 si nu in mod necesar pe Contractul colectiv de munca,care-i depasit de aceea nu este incheiat pe unitatea dv!Dar la nivel d eramura???:rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Incadrare inginer cadastru mincinosul mincinosul buna ziua , sunt angajat la o primarie din rurar , personal contractual, pe functia de inginer cadastru ,din anul 2008, si acum am aceeasi incadrare (treapta). ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat Eulaura Eulaura Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de ... (vezi toată discuția)