avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen depunere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen depunere revisal

Am urmatoarea situatie:
- un salariat care si-a negociat salariul in valuta, iar cf CIM, salariul se calculeaza la cursul BNR din ultima zi a lunii.
- eu ii intocmesc actul aditional de modificare a salariului, in fiecare luna, in data de 30 sau 31, atunci cand cunosc cursul valutar.
- aplicabilitatea noului salariu, este, evident, 1 a lunii in curs.
In termen de 20 zile de la data modificarii, sunt obligata sa transmit la ITM modificarea. Intrebarea este: in acest caz cand se considera ca are loc modificarea? In 30 cand intocmesc actul aditional sau in 1 - data de la care este aplicabila modificarea de salariu? Cu alte cuvinte, daca se considera ca data modificarii este 1, eu nu am cum sa declar in 20 o modificare de care inca nu am cunostinta decat peste 10 zile (in 30).

Care este punctul dvs de vedere? Ce e de facut in acest caz?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 10:50, 25 Noiembrie 2011
Aveti mai multe posibilitati:
1.Schimbati contractul prin calcularea salariului in functie de cursul valutar anuntat de BNR pt data de 01 ale lunii pentru luna in curs.
2.Considerati contractul valid la un curs anume urmand ca periodic (anual sau la 6 luni) sa calculati diferenta pe care sa o acordati ca o prima.
Bineinteles ca si aceasta situatie presupune modificarea contractului prin act aditional dar unul singur, nu lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de munca cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vreau ca salariatii sa primeasca echivalentul in RON a salariului net negociat cu patronul strain in ... (vezi toată discuția)
"pretul chiriei este de 200 euro, echivalentul lor in lei" LaviniaVil LaviniaVil Buna, As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul ... (vezi toată discuția)
Acte de intocmit pentru modificarea salariului minim de la 1 ian 2014 andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, as vrea sa stiu si eu va rog cum se procedeaza in cazul modificarii salariului de baza de la 800, la 850 lei a unui salariat (firma are doar un ... (vezi toată discuția)