avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... \\"Pretul chiriei este de 200 Euro, echivalentul lor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

"Pretul chiriei este de 200 Euro, echivalentul lor in lei"

Buna,

As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul BNR din ziua platii.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:00, 7 August 2013
Nu exista!

Un contract reprezinta intotdeauna legea partilor.

Puteti prevede in contract modalitatea de plata a chiriei.
Trebuie sa existe in contract ce reprezinta "echivalentul in lei" la ce curs, de vanzare sau cumparare al unei banci (BCR, BRD, ING, etc), daca este vorba doar de curs valutar si nu este adaugat la respectivul curs un anumit procent ( ex. sa fie trecut "pretul de vanzare + X%" din ziua cand se face plata), sau poate este specificat pretul BNR din data platii.
Pe mine ma interesa daca nu este specificat absolut nimic, care este regula..... si daca aceasta regula (de exemplu cursul BNR) exista in vreun act normativ
Nu exista niciun act normativ in acest sens.

V-am mai raspuns: contractul este legea partilor!

Daca in contract se prevede : suma de Y euro cu plata in lei in ziua X , atunci inseamna ca este o exprimare incompleta si o poate interpreta fiecare dintre parti in favoarea ei.

Va recomand sa faceti un act aditional la contractul de inchiriere in care sa specificati in mod clar si concis modalitatea de plata a pretului prevazut in contract.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Mai bine se preciza ca plata in lei se va face la cursul bnr din data semnarii contractului.Asa ca se calcula cei 200 euro la cursul valutar din data semnarii.Acum faceti un act aditional in care sa se specifice ca plata se va face la cursul bnr din data semnarii contractului.

Alte discuții în legătură

Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din cedarea folosintei bunurilor adriana.r adriana.r Sunt PF. Realizez venituri dintr-un contract de inchiriere, Chiria lunara datorata de chirias este de 1000 de euro si se plateste in contul meu bancar, [b]in ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa gabicont gabicont Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)