avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... \\"Pretul chiriei este de 200 Euro, echivalentul lor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

"Pretul chiriei este de 200 Euro, echivalentul lor in lei"

Buna,

As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul BNR din ziua platii.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:00, 7 August 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Avand in vedere ca un contract de inchiriere trebuie inregistrat la ANAF as zice ca trebuie avut in vedere art 62 din codul fiscal - stabilirea venitului net anual din cedarea folosintei bunurilor.
In Normele metodologice de aplicare a art 62, la pct. 137 indice 1, scrie: În situaţia în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei valute, venitul brut anual se determină pe baza chiriei lunare evaluate la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor din perioada de impunere.
(puteti alege cursul zilei in care se face plata, daca va intelegeti cu cealalta parte)

Astfel, pentru ca nu e scris in contract la cursul carei banci se va schimba valuta, as zice ca ar trebui sa optati pentru cursul BNR deoarece ANAF calculeaza impozitul la cursul BNR - casele de schimb valutar tot dupa acest curs calculeaza.
Consider ca, in caz de litigiu, instanta de judecata tot la cursul BNR se va referi.

Inca ceva: in evidentele contabile tot cursul BNR e de baza.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din cedarea folosintei bunurilor adriana.r adriana.r Sunt PF. Realizez venituri dintr-un contract de inchiriere, Chiria lunara datorata de chirias este de 1000 de euro si se plateste in contul meu bancar, [b]in ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa gabicont gabicont Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)