avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mostenire

Am un copil dintr-o fosta relatie (fara casatorie). Intre timp m-am casatorit.
In caz ca eu patesc ceva nu as vrea ca fosta concubina sa poata emite pretentii la nimic, cum ar fi de exemplu sa o dea afara din casa pe sotia mea. Ce acte se pot face in aceasta privinta si care sa nu poata fi atacabile?
Copilul are decat 5 ani. Eventual sa isi primeasca drepturile succesorale la o varsta de 20 ani de ex.
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 14:59, 28 Noiembrie 2011
Nicio idee?
In primul rand pe Sotia dvs nu o poate da afara concubina! In cazul in care dvs decedati primul, la succesiunea dvs va veni Sotia si copilul din afara casatoriei, Sotia dvs va avea 1/4 si copilul 3/4. Puteti face un testament autentificat la notar prin care lasati sotiei dreptul de uzufruct al apartamentului si copilului nuda proprietate. Astfel ca la decesul acesteia copilul va deveni proprietar pe de plin.

Multumesc pentru raspuns.
Din cate stiu eu un testament este atacabil in instanta.
O alta varianta inatacabila nu exista?
Multumesc.
Orice act este atacabil! Daca nu doriti mostenirea legala faceti testament pt ca oricum la decesul sotiei copilul va ramane proprietar pe deplin , singurul care ar putea ataca testamentul fiind copilul, insa acum testamentul poate fi facut in prezenta a doi martori autentificat deci eu zic ca este cea mai buna varianta. Puteti constitui drept de uzufruct sotiei pe apartament si dvs si sa vindeti nuda proprietate copilului. Astfel ca la decesul ultimului uzufructuar in viata copilul va intra in posesia deplina a proprietatii apartamentului.Insa costurile sunt mai Mari, implica insa ca mama copilului in calitate de reprezentant al copilului sa participe la act, implica aprobarea instantei de tutela pt ca ot copil este un act de dispozitie si tb incuviintat de aceasta din urma.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager buna ziua ma puteti ajuta cu un raspuns ? (nu ... Liviu. Marin Liviu. Marin Uzufruct viager Buna ziua Ma puteti ajuta cu un raspuns ? (nu ma pricep mai deloc cu termenii juridici ) Din prima casatrie, a rezultat un copil. ... (vezi toată discuția)
Enigma mostenirii..:) straclaudiu straclaudiu sotia mea are un bunic vaduv de 30 de ani dar care incepand de la un an dupa moartea sotiei traiese in concubinaj. el ar vrea sa ii lase nepoatei lui ( ... (vezi toată discuția)