avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager Buna ziua Ma puteti ajuta cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager Buna ziua Ma puteti ajuta cu un raspuns ? (nu ...

Uzufruct viager
Buna ziua
Ma puteti ajuta cu un raspuns ? (nu ma pricep mai deloc cu termenii juridici )
Din prima casatrie, a rezultat un copil.
Sunt proprietarul unui imobil.
Intrebarea mea este; daca fac uzufruct viager pentru actuala sotie , copilul meu ma va mai mosteni ?
Cu actuala sotie snt de 10 ani casatorit si doresc ca sa nu poata fi data afara din imobil cat timp traieste. Daca eu voi deceda, copilul meu ma mai poate mosteni, sau nu ? ( dupa moartea actualei sotii , sau imediat dupa deces?)
Stiu ca in mod normal, actualei sotii ii va reveni 1./4 din patrimoniul meu. si copilului3/4. Poate copilul sa atace uzufructul?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:23, 23 Februarie 2021
Lasati prin testament nuda proprietate copilului si drept de uzufruct sotiei. Dupa decesul dvs, doamna va ramane in casa si dupa decesul ei, imibilul va fi in totalitate al copilului.
Multumesc frumos. In cazul in care sotia are drept de uzufruct si copilul meu nu ar detine acest testament, pierde dreptul a ma mosteni?? Si daca sotia are si ea un copil, in lipsa testamentului de care ati amintit, ar mosteni copilul dansei ???
Multumesc frumos pt raspuns!

copilul va mosteneste oricum. Fara testament, el mosteneste 3/4 si sotia 1/4
copilul nevestei o va mosteni pe aceasta cand va veni vremea, daca va avea ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)
Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)